/** * */

Royal Aircraft Factory F.E.8

Royal Aircraft Factory F.E.8
Omschrijving: Britse tweedekker
Gebouwd door: Royal Aircraft Factory, Darracq Motors en Vickers
Bouwjaar: 1916
Functie: jachtvliegtuig
Max. snelheid: 151 km/u
Motor (type / vermogen): 1x 9-cilinder Le Rhône rotatiemotor met duwpropeller / 110 pk (82 kW)
Plafond: 4200 m
Actieradius: 2 u
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

9,6 m / 7,21 m / 2,8 m; 20,25 m²
Gewicht: 406 kg (leeg), 668 kg (max.)
Bemanning: 1
Wapensystemen: 1x Lewis
Aantal gebouwd: ~300
Gebruik: Royal Flying Corps
Bijzonderheden:

De Royal Aircraft Factory F.E.8 (F.E.8 = Fighter Experimental number 8), vaak afgekort als RAF F.E.8, was een Britse tweedeks jachtvliegtuig, gebaseerd op de F.E.2 en de Airco DH.2. Het werd ontwikkeld in 1915 en in 1916 in dienst genomen. Zowel de F.E.2 als ook de F.E.8, zijn op dezelfde wijze gebouwd en ontworpen. Het enige verschil is een nieuw ontworpen kielvlak, waarbij de "vin" ontbrak. De F.E.2 was tweepersoons, de F.E.8 slechts een persoon. Net als de Airco DH.2, werd de F.E.8 ontworpen als een jachtvliegtuig met een duwmotor waarvan op de neus, een Lewis werd voorzien die zonder problemen voorwaarts kon vuren zonder enige belemmering van de propeller. Hoewel een schoon en goed ontworpen kleine vliegtuig, was het geen partij voor de Halberstadt D.II en Albatros D.I, D.II en D.III jachtvliegtuigen van eind 1916.

De cockpit was vrijwel ongewoon voor de tijd. Een geheel raamwerk met stalen buis, word bedekt met duraluminum. De prototypes werden uitgerust met een grote propeller, dat achter de piloot op de motor werd voorzien, die al snel werd weggelaten vanwege zijn gewicht. Terwijl het Lewis machinegeweer werd gemonteerd op de neus van de cockpit. Eerst bevond de machinegeweer bijna op de voeten van de piloot, maar werden later gewijzigd naar de bovenkant van de cockpit (zoals de Airco DH.2).

De nieuwe gevechtsvliegtuig was niet een grote verbetering van de Airco DH.2. Het werd toch in de productie genomen door de fabrieken van Darracq motors en Vickers. Slechts zes maanden bleef de F.E.8 in productie, nadien werd de Airco DH.2 in verdere productie genomen.

Twee F.E.8 exemplaren werden uitgegeven aan de No. 29 Squadron RFC, een Airco DH.2 eenheid, in juni 1916. Maar het was pas in augustus van dat No. 40 Squadron RFC volledig operationeel geworden is van het type. Een andere eenheid was de No. 41 Squadron RFC. Na een redelijk goede start, de F.E.8 eenheden kwamen snel in de problemen met de nieuwe Duitse jagers. Op 9 maart 1917, negen F.E.8 van de No. 40 Squadron RFC had een luchtgevecht met vijf Albatros D.III's van Jagdstaffel 11, onder leiding van Manfred von Richthofen "Der Rote Baron" zelf. Vier F.E.8s werden neergeschoten, vier anderen werden zwaar beschadigd en de overlevende crashte tijdens de landing. Na deze ramp, de No. 40 Squadron RFC werd opnieuw uitgerust met Nieuport 17 jachtvliegtuigen.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Royal_Aircraft_Factory_F.E.8"
Personal tools