/** * */

Wilds Richardson

Wilds Preston Richardson was een Amerikaanse generaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij werd geboren in Hunt County in Texas in 1861. Toen hij in 1884 afstudeerde aan de militaire academie van West Point werd hij aangesteld als 2de luitenant bij het 8ste cavalerieregiment. In 1889 werd hij er bevorderd tot 1ste luitenant. 20 jaar lang, van 1897 tot 1917, was Richardson gedetacheerd in Alaska waar hij de bouw van militaire installaties en de aanleg van infrastructuur coƶrdineerde. In die tijd maakte hij veel promotie, en uiteindelijk schopte hij het tot kolonel.

In augustus 1917, na de deelname van de Verenigde Staten aan de oorlog, werd Richardson bevorderd tot brigadegeneraal. In september 1918 werd hij naar Frankrijk gestuurd en daar nam hij deel aan het grote Amerikaanse offensief in de Argonnen (→ Maas-Argonne-offensief).

Omdat hij bekend was met de harde klimatologische omstandigheden in het noorden door zijn jarenlang verblijf in Alaska, werd hij aangewezen als opvolger van kolonel Charles E. Stewart om leiding te geven aan de Amerikaanse troepen die deel uitmaakten van de geallieerde interventiemacht in Noord-Rusland, de zogenaamde Moermansk-expeditie (1918/19). In oktober 1919 keerde hij naar de Verenigde Staten terug en beƫindigde een jaar later zijn dienst.

Hij overleed in Washington D.C. in 1929.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Wilds_Richardson"
Personal tools