/** * */

Werner Voß (Werner Voss)

Werner Voß

Werner Voß in 1917
Namen voluit
Werner
Geboortejaar/datum
13 april 1897
Sterfjaar/datum
23 september 1917
Eenheden (* = bevelhebber)
Kampfgeschwader IV, Jasta 2, *Jasta 5, *Jasta 29, *Jasta 14, *Jasta 10
Korte omschrijving
Duitse luchtaas met 48 overwinningen, vriend en concurrent van Manfred von Richthofen

Inhoud

Inleiding

Werner Voß (Werner Woss) werd op 13 april 1897 geboren in Krefeld. Hij was de jongste in een gezin van 5 kinderen. Hij had twee broers en twee zusters. Zijn vader had een fabriek waar geweven stoffen werden geverfd.

Militaire carrière

Bij het uitbreken van de Eerste wereldoorlog in 1914 nam hij dienst in het Duitse leger en werd ingedeeld bij het 2e Westfaalse regiment huzaren nr. 11, dat naar het Oostelijk front werd gestuurd. Toen dit regiment werd opgeheven ging hij in augustus 1915 over naar de Luftstreitkräfte in Keulen. Een maand later werd hij naar Egelsberg gestuurd om te leren vliegen. Hij bleek al spoedig een begaafd piloot te zijn en keerde als instructeur naar Keulen terug alvorens naar het front te vertrekken. In maart 1916 werd hij geplaatst bij Kampfgeschwader IV; eerst als waarnemer en vanaf Mei van dat jaar als piloot. In september werd hij piloot-waarnemer bij het Jasta 2 van Oswald Boelcke, waar hij vanaf november vloog als vleugeladjudant van zijn vriend en concurrent Manfred von Richthofen.

Aas

Op 18 en 27 november boekte hij zijn eerste twee overwinningen. Terwijl hij in een hoog tempo meer luchtgevechten won kreeg hij op 8 april 1917 de Pour le Mérite. Toen was zijn score al boven de twintig!

Commandant

Voss beschildert zijn toestel
Enlarge
Voss beschildert zijn toestel

Op 20 mei werd hem na 28 overwinningen het commando van Jasta 5 opgedragen, daarna werd hij tijdelijk commandant van Jasta 29 en Jasta 14. Op 30 juli tenslotte werd hij commandant van het roemruchte Jasta 10, ook wel bekend als von Richthofens “flying circus”. Werner Voß stond bekend als een eigenheimer. Zijn leiderschapskwaliteiten waren questieus en hij had een aantal persoonlijke eigenaardigheden. Hij kleedde zich gewoontjes, maar eenmaal in de lucht kleedde hij zich om in een keurig pak voor het geval hij na een noodlanding dames zou ontmoeten. Ook was hij een motorfietsfanaat.
Op 6 juni 1917 raakte hij gewond bij een ontmoeting met het 6. Naval Squadron maar kon al spoedig weer aan het werk. Op dat moment had hij niet minder dan 38 bevestigde overwinningen op zijn conto. Hij vloog toen een Albatros D.III met een swastika en hartjes als gelukssymbolen. Voss kwam ter sprake tijdens de ontwikkeling van de Fokker Dr.I. In Augustus testte hij een prototype van de beroemde Fokker Dr.I, de Fokker F.I met serienummer FI 103/17, driedekker en moest zijn vliegstijl aanpassen aan dit nieuwe vliegtuig. Met de Fokker behaalde hij nog weer 10 overwinningen. Hij liet het vliegtuig beschilderen met een gezicht en liet hij zijn Fokker voorzien van een Franse Le Rhône (110 pk) rotatiemotor (dat op heden nog steeds spoorloos is en mogelijk nog altijd ergens in de gronden van Ieper zou kunnen bevinden). Op 23 september boekte hij zijn 48e overwinning, het neerhalen van een DH 4 bommenwerper. Alleen von Richthofen had er meer, maar die vloog dan ook al sinds maart 1916.

Het einde

Het Jasta 10 was op 19 september 1917 overgeplaatst naar België om verkenningen uit te voeren rond het front bij Ieper. Na het neerschieten van de DH 4 steeg Voß opnieuw op samen met vier anderen, waaronder von Richthofen. Men besloot te spreiden in verband met de verkenningstaak en zo kwam Voß alleen te vliegen. Bij noodlottig toeval kwam hij zeven Britse SE 5-vliegtuigen van het 56e squadron tegen, die alle gevlogen werden door Britse azen: James McCudden (57 overwinningen), Richard A. Maybery (21), Geoffrey Hilton Bowman (32), Reginald T.C. Hoidge (28), Arthur Rhys-Davids (23), Robert Chidlaw-Roberts (10) en Keith K. Muspratt (8). Hij probeerde eerst nog om weg te komen, maar de SE5’s waren sneller. Voß kon niet anders doen dan een luchtgevecht aan te gaan. Dit gevecht vond plaats boven Poelcapelle.
Karl Menckhoff, een collega en zelf ook aas, kwam hem te hulp maar zijn vliegtuig werd al spoedig neergeschoten (Menckhoff overleefde de crash). Dankzij zijn superieure vliegstijl en de wendbaarheid van de Fokker Dr.I lukte het Werner Voß ongeveer 10 minuten lang om zijn aanvallers van hem af te houden, maar het was een ongelijke strijd. Nadat hij McCudden afgeschud had in een frontale aanval werd zijn vliegtuig van rechts beschoten door Hoidge, waarbij hij in zijn rechterzij en zijn long werd geraakt. Zwaargewond merkte hij Rhys-Davids niet meer op die hem van achteren benaderde, onder hem kwam en zijn Lewis-machinegeweer op hem leeg schoot. De Fokker viel opzij, overtrok en stortte neer achter de Britse linies bij Plum Farm in Frezenberg. Voß was toen vermoedelijk al dood. McCullen zag het vliegtuig bij het neerstorten letterlijk aan flarden uiteen vallen. Alleen het staartroer, stukken onderstel en de motorkap waren nog herkenbaar.

Werner Voß ligt begraven te Langemark.


Bron:

Personal tools