/** * */

Valentine Strudwick

Het graf van de 15 jarige Rifleman Valentine Joe Strudwick (Plot I Rij U Graf 8)
Enlarge
Het graf van de 15 jarige Rifleman Valentine Joe Strudwick (Plot I Rij U Graf 8)
Over Valentine Joseph "Joe" Strudwick (N° 5750) (* Dorking, 14 februari 1900, † Boezinge, 14 jan. 1916) is weinig bekend. Hij werd geboren op 14 februari 1900, op Valentijnsdag dus. Hierdoor kreeg hij de voornaam Valentine. Hij stierf toen hij net 15 jaar en 11 maanden oud was en behoort tot een van de jongste gevallen soldaten in de Eerste Wereldoorlog en voor zover men weet de jongste van de Ieperboog met een bekend graf.

Valentine werd geboren in Dorking en was een zoon van Jesse en Louisa Strudwick. Wonend in Croydon bij Londen, schreef hij zich in de Londense wijk Lambeth in 1914 bij het leger in, dat toen nog uitsluitend uit vrijwilligers bestond. Hoe hij zich met zijn 14 jaar kon inschrijven is onbekend, want hij was zelfs voor zijn jeugdige leeftijd klein van stuk. Hij werd ingedeeld bij het 8th Battalion Rifle Brigade. Op 14 januari 1916 sneuvelde Strudwick. Wellicht in of rond Boezinge omdat hij op de Essex Farm Cemetery werd begraven (Plot I, rij U, graf 8) en er zijn daar na de oorlog geen begraafplaatsen meer bijgekomen.

Het graf van Strudwick is een soort bedevaartsplek geworden in de Ieperboog. Het is bedekt met talrijke herdenkingskruisjes, kransen en klaprozen. De begraafplaats waar hij rust, ligt op de Site John McCrae waar John McCrae het gedicht In Flanders Fields schreef op 3 mei 1915. Toeval?

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Valentine_Strudwick"
Personal tools