/** * */

Overleg gebruiker:Lingekopf

Hans, even een tip. Als de titel van een artikel is gewijzigd (bijv. Mülhausen), hoef je de verwijzingen niet overal te wijzigen. Dat gebeurt nl. via een doorverwijzing. Dus als iemand nog op een "oude" link klikt, komt hij automatisch bij de nieuwe pagina uit. Probeer maar uit bij WO1 verloop 1914. Daar staat nog een "onaangepaste". Tenzij je, zoals jij eerder deed, een pagina verwijdert en een geheel nieuwe pagina met een andere titel aanmaakt met de oude tekst. Dan gaan alle doorverwijzigen verloren. Ik meld je e.e.a. om je overbodig werk te besparen. mvg, Wim --Wvanrosm 31 jan 2009 12:51 (CET)

Het eerste had ik al gemerkt, hoewel ik toch hier en daar en link heb veranderd. Het maken van een nieuw artikel door plakken van uode tekst heb ik een paar maal gedaan voordat ik in de gaten had dat "verplaatsen" net zoiets is als "titel wijzigen".

Indeling cats

Ik denk erover het veel te drukke "Wapens en uitrusting" opnieuw in te delen. We zouden alle persoonlijke zaken van de soldaten (helmen, uniformen, gasmaskers, handgranaten, geweren en pistolen) als subcategorieën kunnen hangen aan een algemene cat "Persoonlijke uitrusting".


Goed idee. Ik heb een probleem met de indeling marine, oorlogsschepen: 1. waarom staan alle oorlogsschepen ook in de afdeling marine, er zijn twee verschillende cats, ik zou zeggen, laat ons er gebruik van maken 2. Is er geen mogelijkheid om schepen van dezelfde klasse te bij elkaar te groeperen of zo, nu heb je voor meerdere schepen van elke klasse steeds opnieuew dezelfde tekst die de klasse beschrijft, en dan (een meestal in verhouding zeer korte) paragraaf over het schip zelf.--Aglooka 21 okt 2009 22:22 (CEST)

Daar heb je helemaal gelijk in. Hetzelfde probleem komt op andere plekken in de WIKI voor en is waarschijnlijk een erfenis uit de tijd dat hij veel minder gevuld was. Wat de schepen aangaat: je zou de klassen kunnen beschrijven op aparte pagina's en bij de schepen naar die pagina kunnen verwijzen. Dat scheelt wel veel enen en nullen...--Lingekopf 21 okt 2009 22:29 (CEST)
 ::Ok, ik zal me er wel eens met het splitsen van de cats bezighouden, dat van de klassen is een goed idee !--Aglooka 21 okt 2009 23:16 (CEST)Hey super bedankt dat je al die schepen hebt uitgesorteerd uit de cat marine !, was er gisterenavond aan begonnen, maar was veel te moe.--Aglooka 22 okt 2009 18:28 (CEST)

het was niet eens zoveel werk. Ik heb ook gezorgd dat de U-booten in de lijst onder de U kwamen (anders zou je alle Duitse schepen onder de S vinden, en alle Britse onder de H, en dat zoekt niet lekker... Morgen ga ik eens kijken hoe we de cat Wapens etc opnieuw kunnen indelen. --Lingekopf 22 okt 2009 18:33 (CEST)
Ik ga beginnen de geweren en pistolen in een categorie onder te brengen. Het onderscheid is niet erg scherp (machinegeweren en ditto pistolen, pistolen die met een geweerkolf konden worden uitgerust). Het zijn allemaal persoonlijke wapens.--Lingekopf 23 okt 2009 19:20 (CEST)
Voorlopig laten we de cats maar even zo. De wapens zijn met ondercats wat overzichtelijker, en de versterkingen rond Verdun staan nu ook wat ordelijker. --Lingekopf 25 okt 2009 17:47 (CET)

Begraafplaatsen

Het is ondoenlijk alle begraafplaatsen als artikelen in de WIKI te plaatsen. Bovendien is er weinig animo voor. Ik ga eens proberen de begraafplaatsen als links naar het forum te bewerken. Dan staat de index hier, en de inhoud daar. --Lingekopf 31 okt 2009 22:08 (CET)


Hoi, Herr Sys-Op ;) Klein vraagje: is het hypothetisch mogelijk dat 2 users tegelijkertijd aan hetzelfde artikel werken (editeren, zeg maar). Of wordt dat technisch geblokkeerd? --Finnbar 6 mrt 2010 22:22 (CET)

Goeie vraag. Ik weet dat niet, en zal het opnemen met de beheerder van de server (manager). --Lingekopf 6 mrt 2010 22:28 (CET)

Punt achter onderwerptitel in de Wiki.

Lingekopf, zou het niet beter zijn geen punt meer te plaatsen achter de onderwerptitel in de Wiki? Bij het toevoegen van een tekst bij de SPAD S.XIII had ik Nieuport XXVIII onderaan mijn tekst in het rood staan,na toevoeging van een punt werd die blauw.

Zie voorbeeld onderaan de tekst:   http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/SPAD_S.XIII  

Vindt het wel raar dat er plots een punt in het midden van je zin staat. --Tandorini 7 mrt 2010 10:52 (CET)

Ikzelfplaats nooit een punt in de titel. Met uitzonderingen zoals benamingen waarin sowieso een punt verschijnt. Trouwens, ik kan het verkeerd begrijpen. Maar de persoon die de punt in de titel plaatst van jouw artikelen......is jijzelf. Kijk zelf maar hier. --Snaaip 7 mrt 2010 11:08 (CET)
Die punt is ontstaan omdat in de oorspronkelijke tekst ten onrechte een punt tussen de vierkante haakjes is gezet. Ik zal het veranderen, want het is niet de bedoeling. Kwestie van haakjes plaatsen. --Lingekopf 7 mrt 2010 11:43 (CET)
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg_gebruiker:Lingekopf"
Personal tools