/** * */

Overleg:SM U-9

Ik ben benieuwd naar de reden waarom alle U-Boote van naam veranderd zijn. SM is een afkorting van Submarine en dus van Britse oorsprong. De Duitsers duidden ze simpelweg aan met U+nummer. --Lingekopf 21 okt 2009 11:37 (CEST)

Laat maar zitten. Het is blijkbaar een afkorting van Seine Majestät --Lingekopf 21 okt 2009 11:44 (CEST)
Je haalt de woorden uit mijn mond. ;) Idem voor HMS. HMS staat voor schepen: Her Majesty's Ship of His Majesty's Ship. Bij onderzeeboten: Her Majesty's Submarine of His Majesty's Submarine. Bij de Duitsers dus SMS: Seiner Majestät Schiff. Onderzeeboten Seiner Majestät Unterseeboote. Als we enkel U-9 zullen plaatsen, zal men al zeker kunnen vergissen in de Wo2 types (dat enkel werd voorzien met U-9) of de andere Wo1 types met de benaming SM UB en SM UC. Vandaar de aanpassing. Vraag mij niet wat de B en C betekend van de laatste twee aanduidingen. Ik vraag het eens aan Johan. --Sniper Snoop 21 okt 2009 11:48 (CEST)
Nog een vraag: in het artikeltje wordt gewag gemaakt van zes schepen die aangevallen werden, terwijl het in het artikel waarnaar je verwijst over drie pantserkruisers gaat. ??? --Lingekopf 21 okt 2009 12:51 (CEST)
Foutje en aangepast. --Sniper Snoop 21 okt 2009 15:44 (CEST)

Hier van Regulus: "Spatie is er enkel en alleen om de verwijzing naar de duikboten duidelijker te maken, en de B en C staan eigenlijk enkel en alleen voor de types. B voor de kustduikboten uitgerust met torpedo's, en C voor de kustduikboten uitgerust als mijnenleggers. Later werden de C's ook met torpedo's uitgerust. Er bestonden heel wat types, ook een UA enz, maar dit zou ons veel te ver brengen..."--Sniper Snoop 26 okt 2009 13:49 (CET)

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg:SM_U-9"
Personal tools