/** * */

Overleg:Petit Bois

Sapper of Sappeur

Wim, ik begrijp dat je mijn fouten moet verbeteren en met alle respect! Ik dacht dat ik Sapper niet mis had. Maar ik ben net terug van de RE Grave Railway Wood en op het monument staat er "Sapper". Ik na in iedere geval een foto van de schrijfwijze.

foto

--Sniper snoop 9 jun 2008 21:37 (CEST)

"Sapper" is het Engelse woord Sniper. In het Nederlands (dus de taal, die in WO1Wiki wordt gebruikt) is het "sappeur" (overigens afgeleid uit het Frans). Kijk maar in de Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse wiki's, die hebben er artikelen over (maar je kunt natuurlijk ook gewoon in een Nederlands woordenboek kijken).
mvg, Wim --Wvanrosm 10 jun 2008 12:47 (CEST)
Maar dit is toch ook een benaming voor de eenheden. Dus waarom Royal Engineers ipv Koninglijke .....--Sniper snoop 10 jun 2008 19:08 (CEST)

Het gaat hier toch om de functie die wordt uitgeoefend, Sniper? Waarom zou je dat onvertaald laten? Schrijf je soms ook "general", als je het over een Engelse generaal hebt? Zie ook (uit de Engelstalige wiki): "Sapper (abbreviated Spr) is the Royal Engineers' equivalent of Private. This is also the case within the Indian Army Corps of Engineers, Canadian, Royal Australian Engineers, South African Army Engineer Formation and Royal New Zealand Engineers. The term Sapper was introduced in 1856 when the Corps of Royal Sappers and Miners was amalgamated with the officer Corps of Royal Engineers to form the Corps of Royal Engineers."
mvg, Wim --Wvanrosm 11 jun 2008 12:11 (CEST)

dan mogen we zeker alles aanpassen waar private staat. --Sniper snoop 11 jun 2008 14:18 (CEST)
Het een behoeft het ander niet uit te sluiten, Sniper. Zolang er voor een woord een Nederlandse vertaling bestaat, moet je die bij voorkeur gebruiken, behalve als het om een zodanig specialisme gaat, dat het alleen maar op een bepaalde plaats in een bepaalde cultuur voorkomt, en dat is hier niet het geval. Wat mij betreft kun je het gewoon vertalen in het Nederlandse equivalent. Voor jou is deze terminologie natuurlijk gesneden koek, maar voor de meeste lezers niet. En daar moet je toch wel rekening mee houden.
mvg, Wim --Wvanrosm 11 jun 2008 14:37 (CEST)
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg:Petit_Bois"
Personal tools