/** * */

Overleg:Pavesi

Hopelijk komt er ooit meer informatie boven over dit raadselachtige pantservoertuig. Ermee bezig. ;) --Snaaip 22 jan 2010 14:50 (CET)

Fiat Tipo 1000

In 1915 liet hij door ingenieur Tolleti een prototype van een gemechaniseerde draadknipper bouwen bij de Pavesi-fabriek. Een dergelijk voertuig met twee machinegeweertorentjes werd daadwerkelijk gebouwd onder de naam Fiat Tipo 1000. Maar verschillende testen toonden beperkingen aan het ontwerp. Alhoewel we hier spreken van Tolleti, komt alles overeen met de tekst van de Fiat 2000. Zou de Pavesi niet de Fiat Tipo 1000 kunnen zijn? --Snaaip 22 jan 2010 15:04 (CET)

Dat zou wel eens goed kunnen zijn, zeker gezien de naam van de ingenieur en opdrachtgever, ik heb ondertussen ook gevonden dat het ding op wielen en niet op tracks stond. !


Tandorini heeft me een mail gestuurd met ook een beetje extra info die ook spreekt van Toletti!:

Quote: Dag Aglooka

Hier nog wat over de Pavesi tank,deze tank was de voorloper van de Carro Fiat Tipo 2000:

Quote: In 1915 liet kapitein Luigi Casali door ingenieur Tolleti een prototype van een gemechaniseerde draadknipper bouwen bij de Pavesi-fabriek. Het voertuig was voorzien van twee hoog uitstekende gevechtscilinders links en rechts aan de voorkant, ieder te bewapenen met twee machinegeweren. Voor de cilinders bevonden zich twee enorme verticale draadknippers in de vorm van moderne elektrische heggenscharen. Het project werd niet door de Italiaanse regering overgenomen en het is niet bekend in welke mate het is afgebouwd. Omdat de meeste gevechtshandelingen tegen het Oostenrijks-Hongaarse leger zich afspelen in tamelijk tot sterk bergachtig terrein, is de belangstelling voor tanks eerst niet erg groot.***

Dan hadden we het nog over de bewapening: twee machinegeweren in elke toren lijkt nogal veel gezien de kleine omvang van de torentjes op de hoeken vooraan, maar op de foto is duidelijk te zien dat er idd twee lopen uit ieder torentje steken. We waren het er dan over eens dat dit mss wel Villar-Perosa's zouden kunnen zijn.

Ik heb ook nog in mijn boekenstapel een enorm frustrerend boek gevonden: het gaat over vroege Franse panstervoertuigen, met veel fotos van allerlei rare voertuigen, maar er staat verdorie nooit een uitleg bij de fotos, en het is uit de tekst bijna nooit op te maken welk ding nu welk is :( (Boek: "A l'Aube de la Gloire), Wel veel mooie fotos en diagrammen (originele) van de drie Franse Tanks.

Ach had niet gezien dat je het het al als Villar-Perosa's had geïdentificeerd.
Ik heb geen enkel andere mogelijkheid dan de Villar-Perosa. Vermits de SAI machinegeweer pas in 1918 verscheen en tot dan geen enkel gepaste machinegeweer werd ontworpen. Ik begin langzaam meer en meer te geloven dat wij hier de Tipo 1000 hebben. --Snaaip 23 jan 2010 10:40 (CET)
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg:Pavesi"
Personal tools