/** * */

Overleg:Mannesmann Poll

Dit moet ik duideljik nog eens onder handen nemen. Snipe is eraan begonnen maar mijn addities zijn niet te lezen.....sorry ik zal het wel verbeteren.--Aglooka 23 mrt 2010 23:41 (CET)

Ik ben begonnen met de opmaak gelijk te maken aan andere vliegtuigbeschrijvingen. Ik vraag me ook af of er wel 10 motoren in het vliegtuig zaten. Wel had het 10 propellers, maar die konden twee aan twee wel op één as zitten, wat me waarschijnlijker lijkt.--Lingekopf 27 mrt 2010 18:36 (CET)
Tien motoren. Want de motoren konden niet genoeg vermogen geven aan de propellers om het toestel te trekken/duwen. Vandaar dat iedere propeller één motor kreeg. ;) --Snaaip 27 mrt 2010 20:41 (CET)
Ja, tien motoren, bij mijn weten is er nooit een vliegtuig gebouwd waarvan één motor zowel een trek- als duwschroef aandreef. In ieder geval geldt hetzelfde voor de motoren, geen enkel mij bekend ontwerp had aan de beide uiteinden een aandrijas (maar ik ben er geen echte specialist in. Omgekeerd gebeurde wel: twee of meer motoren werden soms aan één propeller gekoppeld, meestal met slechte tot desastreuze resultaten (lees maar eens een artikel over de Heinkel 177 uit de tweede wereldoorlog, het bekendste voorbeeld) In de eerste wereldoorlog bouwden de Duitsers de zogenaamde "riesenflugzeuge" waarvan de meeste gekoppelde moteren hadden. Dit gaf verschrikkelijk veel problemen wat betreft onderhoud, betrouwbaarheid en veiligheid. Tekenend is dat de enige echt succesvolle R-typen de Staaken reeks was die geen gekoppelde moteren gebruikte.

In ieder geval is alles over de Poll zo geheimzinnig. Ik zou er bij wijze van spreken mijn rechterarm om geven om het rapport van de geällieerde inspectiecomissie te kunnen nalezen, maar ja...

En sorry dat ik na mijn toevoegingen het artikel een beetje uit het oog ben verloren en ben vergeten de opmaak, spelling en gramatica in orde te maken :(

--Aglooka 16 mei 2010 15:19 (CEST)

Daarom zijn we er om je te helpen ;)--the beno 16 mei 2010 16:00 (CEST)
Ik heb mijn best gedaan om een artikeltje uit deze puinhoop te bakken. Als je aanvullingen of verbeteringen hebt, graag! --Lingekopf 17 mei 2010 17:51 (CEST)
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg:Mannesmann_Poll"
Personal tools