/** * */

Overleg:Het ontstaan van de Militaire Luchtvaart

Sniper. De passage over vliegboten heb ik niet gewijzigd omdat ik de techniek met de kabel niet kon volgen. Wordt het ene toestel door het andere via een kabel aangeslingerd? Staat het ene bovenop het andere? Misschien kun je dat nog even verduidelijken. mvg, Wim --Wvanrosm 29 jan 2008 19:15 (CET)

Wat bedoel je met "traject" bij zeppelin Sniper?
mvg, Wim --Wvanrosm 14 mrt 2008 22:02 (CET)
Een experiment of uitvinding of ontwerp. Mss beter gezegt project. --Sniper snoop 15 mrt 2008 11:28 (CET)
Dan begrijp ik het Sniper. De betreffende alinea heb ik met je goedvinden enigszins aangepast.
mvg, Wim --Wvanrosm 15 mrt 2008 13:18 (CET)

1919

Sniper: Bij 1919 staat dat de KLM de eerste Luchtvaartmaatschappij was, dit is niet juist. Dat was: St Petersburg-Tampa Airboat Line opgericht op 01-01-1914 en gestopt in april 1914. Daarna zijn nog een flink aantal maatschappijen van start gegaan voordat de KLM het luchtruim koos. Het is wel de oudste maatschappij die onder dezelfde naam vliegt. Ik weet niet hoe dit punt het beste kan worden aangepast (Mark II 30-01-2009)

opdelen

Ik denk erover om dit enorm lange artikel op te delen door er een paar onderwerpen uit te splitsen en daar aparte artikelen van te maken. Er verdwijnt dus niets. --Lingekopf 5 apr 2010 17:18 (CEST)


Misschien kunnen we van Zeppelins een apart artikel maken (met de correctere naam "Luchtschepen")? Onder de algemene Nederlands term "Zeppelin" vallen nogal wat verschillende soorten luchtvaartuigen: niet stijve luchtschepen, Halfstijve luchtschepen, Stijve luchtschpen (de "echte" Zeppelins), allemaal vallen deze onder de generische meer correcte term "luchtschip", waarmee een bestuurbaar, aangedreven en niet aan de grond hangend, lichter dan lucht vaartuig wordt aangegeven (een definitie correcter en meer omvattend dan de term Zeppelin, wat eigenlijk slechts slaat op een gedeelte van de gebouwde luchtschepen). Trouwens Zeppelin bouwde het eerste "stijve luchtschip", er waren voor hem al heel wat niet stijve (vaak als Blimps aangeduid) en half stijve luchtschepen gebouwd. Zo mag men ook niet vergeten dat Groot-BritanniĆ« een stuk of 180(!) niet stijve luchtschepen bouwden tijdens de eerste wereldoorlog, die over het algemeen goed functioneerden in de rol waarvoor ze gebouwd waren (patrouilles, anti-duikboot werk, zee verkenning) ook ItaliĆ« had redelijk veel succes met half stijve luchtschepen. Van Franse ontwikkelingen (Frankrijk was het vaderland van de aangedreven en bestuurbare luchtschepen, niet Duitsland zoals veel mensen denken) in de eerste wereldoorlog weet ik niet zoveel, maar ik denk dat het beperkt is. Ik denk dat een apart artikel over "Luchtschepen" in het algemeen een goed idee is (met algemene geschiedenis, belangrijkste vormen en ontwikkelingen bij de strijdende partijen, technologische aspecten etc...) van waaruit we dan kunnen verwijzen naar artikels over individuele luchtschipklassen, individuele luchtschepen of exploten. Wat denken jullie hiervan ? (ik heb een tiental boeken over het onderwerp hier staan, dus de volledige uitwerking van het luchtschip thema is een werk van lange adem, maar ik denk dat ik wel een algemeen artikel zoals ik daarnet heb beschreven in enkele weken klaar zou kunnen hebben) wat denken jullie ? --Aglooka 25 apr 2010 14:27 (CEST)
Personal tools