/** * */

Overleg:Gruson 5.3cm L/24 Fahrpanzer

Hoi,

een vraagje: is dit juist:

"Wanneer de vijand het vuren staakte, vielen de Duitsers aan en werden de Fahrpanzers uit de bomvrije ruimtes gehaald om de vijand te beschieten." ??

Ik dacht dat het eerder was: als de vijand het vuren staakte, was dit het sein dat zijn infanterie aanviel. Op dat moment kwam de Duitse infanterie uit de schuilplaasten van het fort om op de aanvallers te vuren. De fahrpanzers werden ook uit hun schuilplaatsen gehaald en in stelling gebracht om op de aanvallende vijandelijke infanterie te vuren.

Als de vijand het fort bestookte, bevonden de Fahrpanzers zich in een bomvrije ruimte. Wanneer de vijand het vuren staakte, vielen de Duitsers aan en werden de Fahrpanzers uit de bomvrije ruimtes gehaald om de vijand te beschieten.: Met andere woorden. Als de vijandelijke artillerie zwegen, vielen de infanterie aan. Dus gingen de Duitsers paraat staan met man en machines. Dus haalde men de Fahrpanzers uit hun bomvrije schuilplaatsen. --Sniper Snoop 30 sep 2009 23:14 (CEST)

Dit is inderdaad al een betere verwoording, doch ik denk nog altijd dat ipv "Wanneer de vijand het vuren staakte, vielen de Duitsers aan" moet zijn "Wanneer de vijand het vuren staakte, kwam de Duitse infanterie uit zijn schuilplaatsen om de aanvallers te beschieten" tenminste als het om een Duits fort ging. De Festen hebben hiervoor voorbereide betonnen parapets en voorbereide standplaatsen voor de maxims.

(sorry het handtekening ding werkt nog niet, Aglooka)
Voor handtekening, klik gewoon op button_sig.png. Bovenaan, tweede vanaf rechts. Er verschijnt dan gewoon --~~~~. Laten staan en dan afsluiten. --Sniper Snoop 30 sep 2009 23:59 (CEST)


Hoi Sniper !

Het blijkt dat er verschillende modellen farpanzers waren met 37mm, 53mm, 60mm kanonnen van verschillende firmas en waarschijnlijk ook nog in verschillende landen geproduceerd, maak ik daar een extra paragraafje over ? kijk: http://www.ag-festung-koeln.de/wbb2/thread.php?threadid=808&sid=4b0405cb5e55baf2925b0e4449af0b2d en:

http://1914-1918.invisionzone.com/forums/index.php?showtopic=88032&st=0 --Aglooka 19 okt 2009 13:43 (CEST)

Een extra paragraaf lijkt me een goede oplossing, mits het artikel overzichtelijk blijft. --Lingekopf 19 okt 2009 13:49 (CEST)
Als je kan, plaats de andere versies apart. Zo is de Wiki wat artikels rijker. Wim heeft mij hiervoor eens aangesproken (zie: Overleg:Rumpler C.I).--Sniper Snoop 19 okt 2009 14:19 (CEST)
Kwantiteit moet niet het doel zijn. Kijk eerst eens hoeveel typen je wilt beschrijven, en dan hoe ze samen kunnen worden behandeld. Splits eventueel in een paar artikelen. --Lingekopf 19 okt 2009 14:41 (CEST)
Personal tools