/** * */

Overleg:Bremer-Wagen

Er klopt iets niet. Ik zal eens tijd insteken in research. Er waren drie varianten. De Bremer-Wagen, Marienwagen I en Marienwagen II.--Sniper Snoop 24 nov 2009 22:36 (CET)

Als je hulp nodig heb, ik heb hier 12 fotos van de Bremer en Marien 1&2 wagens (gewone truck en halftrtack met slede vooraan ipv wielen en met 4 tracks)), de marienwagen: dit was gewoon de Bremerwagen die op een bepaald moment hernoemd werd omdat de productie en ontwerp in 1916 naar een andere plaats werd overgebracht.:track versie ervan en en half track versie, de Marienwagen 2 vanaf het begin als halftrack met betere tracks gebouwd (afgeleid van Holt tracks) (ook een versie met 4 tracks uitgeprobeerd blijkbaar). een intersesante variant van de laatste droeg een antitankkanon. (ook de Marienwagen II werd met tracks vooraan uitgeprobeerd) Er was ook nog een Marienwagen III, een vol-track, maar heb ik geen gegevens over

En dan had je nog de Benz-Braüer KP praftprotze halftracks in verscheidene uitvoeringen. maar niet gepanstserd --Aglooka 28 nov 2009 01:34 (CET)

Dit is een ander onderwerp en ontwerp. Eén van de vele Duitse ontwerpen. --Sniper Snoop 28 nov 2009 01:57 (CET)
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg:Bremer-Wagen"
Personal tools