/** * */

Morane Saulnier Type G

Morane Saulnier Type G
Omschrijving: eendekker
Gebouwd door: Morane Saulnier
Bouwjaar: 1911
Functie: sportvliegtuig en trainer
Max. snelheid: 120 km/u
Motor (type / vermogen): 1× Le Rhône 9C rotatiemotor, 80 hp (60 kW)
Plafond: m
Actieradius: 123 km
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

9,20 m / 6,30 m / m; 16 m²
Gewicht: 95 kg (leeg), 370 kg (max.)
Bemanning: 1
Wapensystemen: 1x 8 mm Mle 1909 Hotchkiss
Aantal gebouwd:
Gebruik: Aviation Militaire (Armée de l'Air), Royal Flying Corps, Spaanse luchtmacht en de Luftstreitkräfte
Bijzonderheden:

De Morane Saulnier Type G was een Frans sportvliegtuig dat in de Eerste Wereldoorlog gebruikt werd als een onbewapend militair vliegtuig (Na 1914 werd een 8 mm Mle 1909 Hotchkiss toegevoegd). Het toestel werd ontworpen in 1911 en gebouwd door de broers Léon en Robert Morane in hun fabriek in Vélizy in Frankrijk. Het was een verbeterde versie van eerdere Morane Saulnier eendekkers en werd voor het eerst getest in 1912. De vleugels van deze eendekker bevonden zich naast de romp.
Toen de eerste toestellen uit de fabriek kwamen boekten ze al snel succes als sportvliegtuig zoals met Roland Garros, die tijdens de wedstrijd voor de Schneider Trophy de tweede plaats behaalde met de watervliegtuig-uitvoering. Het toestel is ook bekend door de vlucht van Claude Grahame White op 26 juni 19.. toen hij een vlucht maakte met de watervliegtuig-versie van Parijs naar Londen via Le Havre, Boulogne-sur-Mer en Dover. In 1914 fabriceerde de Russische vliegtuigfabriek "Duks" (Russisch: Дукс) het toestel in licentie voor het Russisch leger. Het Ottomaanse Rijk bestelde 40 exemplaren van het Franse toestel voor hun luchtmacht. Deze toestellen werden echter nooit geleverd, want toen de oorlog uitbrak was er bij de Franse luchtmacht een grote behoefte aan toestellen. De Fransen kochten 94 exemplaren, inclusief de 40 die waren bestmd voor het Ottomaanse Rijk. Groot-Brittannië, dat ook een grote behoefte had aan toestellen, bestelde ook enkele exemplaren en liet ze in licentie bouwen door de Grahame-White Aviation Company. De toestellen werden gebruikt als trainers, want ondertussen was de betere Type H reeds in dienst genomen.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Morane_Saulnier_Type_G"
Personal tools