/** * */

Leichter Kampfwagen I

Leichter Kampfwagen I
Omschrijving: Middelzware Tank
Ontworpen door: Joseph Vollmer
Gebouwd door: Chefkraft
Bouwjaar: 1918
Lengte: 5,10 m
Breedte: 2,01 m
Hoogte: 2,52 m
Gewicht: circa 7 ton
Pantser: 8 mm
Snelheid (op wegen): circa 15 km/h
Rijbereik: 70 km
Motor (type / vermogen): 2x Daimler-Benz 4-cylinder / 60 Pk
Bemanning: 3 (Bestuurder, commandant en schutter)
Hoofdbewapening: 1x Maschinengewehr 08
Secundaire bewapening: Geen
Aantal gebouwd: 1
Gebruik: Duitsland (nooit)
Varianten: 2: Leichter Kampfwagen I en de II

De Leichter Kampfwagen I (Duits voor: Lichte tank), ook afgekort als LKI was een Duitse kopie van de Britse succesvolle Medium Tank Mark A "Whippet". De LKI moest de Duitsers voorzien van een rupsbandvoertuig. Eerder werden projecten begonnen die nooit een groot succes werden, zoals de Marienwagen I en de Marienwagen II. De Marienwagen I was de eerste Duitse operationele "tank", maar het was technisch gezien geen tank, hoogstens tactisch. In feite waren zij APC's voor het transporteren van soldaten en materieel die tegen rondvliegende kogels en scherven beschut waren, hoewel de Mariens werden omgebouwd voor het gebruik van wapens door de bemanning. Het voertuig werd voorzien van twee HMG 20 mm luchtafweerkanonnen, een vlammenwerper en andere gevechtswapens voor gebruik buiten het voertuig. Ambtenaren verklaarden reeds in oktober 1916 dat de gepantserde en zware Mariens, tijdens de Eerste Wereldoorlog ongeschikt waren maar ondanks dit gingen productie en inzet gewoon door.
Duitsland richtte zich op nieuwe projecten, maar ondanks talrijke houten modellen, plannen enzovoort kwam er geen geslaagd ontwerp aan bod. Op 15 september 1916, tijdens de Slag bij Flers-Courcelette, maakten de Duitsers kennis met een Britse uitvinding. De trage, zware en "reusachtige" zware tank, de Mark I. Langzaam rolden enkele tanks over het slagveld richting de hopeloze Duitsers die geen enkel degelijk wapen hadden om de stalen monsters te vernietigen. Dit leidde tot interesse in zware tank projecten, met als resultaat de geproduceerde Sturmpanzerwagen A7V en de zwaarste tank die ontworpen werd tijdens de Eerste Wereldoorlog, de K-Wagen. Duitsland was echter wegens brandstofgebrek niet in staat om een eigen tankbataljon op te richten. Toch deden de tanks het goed als een soort propagandacampagne.
In 1917 brachten de Britten opnieuw een nieuw wapen uit: de Medium Tank Mark A "Whippet". Deze snelle middelzware tanks rolden met een hogere snelheid (13 km/h tegenover de 5 km/h) over het slagveld en bewapend met vier Lewis machinegeweren waren zij in staat om een bloedbad aan te richten. De Duitsers richtten zich opnieuw op de tankprojecten en trachtten die dan ook massal te produceren en in te zetten. Met de komst van de Amerikanen moesten de Duitsers iets verzinnen om weerstand te kunnen bieden tegen een enorm leger met stalen monsters. Duitsland probeerde ondertussen vrede te onderhandelen in het oosten. Als het eenmaal daar vrede was konden duizenden troepen overgeplaatst worden naar het Westfront en een nieuwe offensief werd gepland in 1918. Dit offensief zou uiteindellijk plaats vinden; het Duitse Lenteoffensief. Duitsland bedacht dan ook een plan om zoveel mogelijk olie te kunnen bemachtigen als er eenmaal vrede in het oosten zou zijn, maar dit zou niet voldoende zijn voor het gebruik in tanks. Bovendien zouden de tanks nooit klaar zijn voor inzet. Tenslotte koos men voor de bouw van middelzware tanks. De Duitsers richtten hun ogen op één Brits wapen, de Whippet. De tank zou goedkoop, licht en snel moeten zijn. Op 29 december 1917 kwam Chefkraft, ontwerper van de K-Wagen, met een voorstel voor de massaproductie van een zo licht en goedkoop mogelijke tank die gebaseerd moest zijn op bestaande vrachtwagenonderdelen. Maar dit voorstel werd door het leger afgewezen. Het leger verwachtte van Chefkraft opnieuw een blunder zoals de K-Wagen. In januari 1918 werd de welbekende Krupp gevraagd om een ontwerp. Deze ontwierp daarop de zogenaamde de Krupp-Wagen. Net voor het voltooien van het prototype werd contact genomen met Chefkraft, want die organisatie besliste over de toewijzing van de productiecapaciteiten. Ondertussen had Chefkraft's ingenieur, Joseph Vollmer, ontwerper van de A7V, een nieuw model ontworpen. Hij gaf zijn project de naam Leichter Kampfwagen. Beide modellen werden voorgesteld. Tussen Krupp en Chefkraft ontstond nu een conflict zodat beide projecten worden gekozen, echter op één voorwaarde: het eerste voltooide project dat in massaproductie word genomen, zou gekozen worden als inzetbare tank met machinegeweer!
Terwijl Krupp bezig was met zijn ontwerp, werd de Leichter Kampfwagen steeds verder voltooid. De Leichter Kampfwagen was een zwaar vrachtwagenchassis dat voorzien werd van een romp bestaande uit een stalen constructie waarop 8mm pantserplaten met bouten werden vastgeschroefd. De motor zat net zoals de Whippet vooraan en de bestuurder achteraan. Tegenover de Whippet werd de Leichter Kampfwagen voorzien van één machinegeweer in een roterende toren. Aan beide zijden werden uiteraard ook rupsbanden voorzien. Wat opvalt is dat de rupsbanden sterk lijken op die van de Whippet, maar de Leichter Kampfwagen was lager, had smallere rupsbanden en de hele zijkant was plat. Plaats de Whippet en de LKI naast elkaar en je zou kunnen denken dat de Leichter Kampfwagen een kloon was van de Whippet. Maar noch de Krupp-Wagen noch de Leichter Kampfwagen werden in productie genomen omdat men uiteindelijk overging op de Leichter Kampfwagen II waardoor de benaming Leichter Kampfwagen word aangepast tot Leichter Kampfwagen I.

Duitse militaire voertuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog

Ken jij een voertuig dat niet in de tabel staat? Klik dan hier en ga in overleg om het voertuig toe te voegen aan de tabel. Wij danken je zeer!

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Leichter_Kampfwagen_I"
Personal tools