/** * */

Kaiser Wilhelm der Grosse

* Is het niet de juiste SMS Kaiser Wilhelm der Große? Probeer dan eens de SMS Kaiser Wilhelm der Große pre-Dreadnought uit 1898.

SS Kaiser Wilhelm der Grosse.
Enlarge
SS Kaiser Wilhelm der Grosse.
SS - SMS Kaiser Wilhelm der Grosse (Lijnschip/hulpkruiser/handelskaper.)
Land: Duitsland
Klasse:
Waterverplaatsing (toegelaten tonnen): 24.300
Afmetingen (lengte / breedte / diepgang): 199,5m / 20,1m / 8,4m
Bewapening (kanons / torpedobuizen): 6x 10,5 cm kanonnen
2x 3,7cm kanonnen
Pantser (gordel / dek / hoofdgeschutstorens):
Voortstuwingsinstallatie (ketels / machines): 2x tripelexpansie stoommachines
Totale APK: 28.300 as-pk (20.880 kw). Twee schroefassen.
Brandstofvoorraad: kolen
Prestaties (snelheid / actieradius): 22,5 knopen / zeemijl
Bemanning: Als Passagiersschip (SS): 1506 passagiers (206 1st klasse, 226 2de klasse en 1074 3de klasse)
Als SMS: 584
Gebouwd door: AG Vulcan

Stettin, Germany

Opdracht verstrekt: North German Lloyd

Bremen, Germany

Kiel gelegd: 1896
Tewaterlating: 4 mei 1897
In dienst gesteld: 19 september 1897
Einde: Gezonken tijdens de Slag van Rio de Oro op 26 augustus 1914.

De SS (later SMS) Kaiser Wilhelm der Grosse (Duits voor: Keizer Wilhelm de Grote), ook geschreven als Kaiser Wilhelm der Große, was een Duitse lijnschip. De Kaiser Wilhelm der Grosse won in 1897 de Blauwe Wimpel en werd in augustus 1915 omgebouwd als handelskaper. Spaanse autoriteiten knepen een oogje dicht en lieten het schip opereren vanuit de Rio de Oro. Hier werd het schip tot zinken gebracht door de HMS Highflyer, een oude Britse kruiser.
De Norddeutsche Lloyd of Bremen (NDL) beschikte over uitstekende lijnschepen in een tijdperk waarin snelheid en elegantie op de Noord-Atlantische Oceaan gemeengoed waren. De hoogste eer die een lijnschip te beurt kon vallen, was de verovering van de Blauwe Wimpel voor de snelste oversteek. De NDL slaagde daar tussen 1897 en 1907 driemaal in met een drietal snelle schepen. De SS Kaiser Wilhelm II, de SS Kronprinzessin Cecilie en de SS Kaiser Wilhelm der Grosse. De schepen waren versterkt om ze te beschermen tegen vijandelijkheden. Het idee om dergelijke lijnschepen als handelskapers in te zetten, was echter nogal verward. De afmetingen van het schip boden gelegenheid voor een aanzienlijke bewapening en een hoge snelheid op een vaarroute. Dit zou oppervlakkig gezien voordelig kunnen zijn, maar het probleem van deze schepen was hun gigantische brandstofverbruik. De schepen waren meer vanwege prestige gebouwd dan dat er rekening was gehouden met zuinig brandstofverbruik. Bovendien waren ze direct herkenbaar. Dat waren zehttp://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php?title=Kaiser_Wilhelm_der_Grosse&action=submiter slechte eigenschappen voor een handelskaper.

De Kaiser Wilhelm der Grosse was de enige van de Duitse giganten die daadwerkelijk een thuishaven had toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Het schip werd direct geheel zwart geschilderd en met bewapening uitgerust. Op 5 augustus 1914 voer het schip Bremerhaven uit met een nieuwe marinekapitein Reymann. Door zo halsoverkop uit te varen en in de buurt te blijven van de Noorse kust, lag het schip voor op de schepen van de Northern Patrol van de Royal Navy. Op 7 augustus voer het schip de Straat van
Het wrak van de SMS Kaiser Wilhelm der Grosse in de Rio de Oro aan de Spaanse Saharakust, na de Slag van Rio de Oro.
Enlarge
Het wrak van de SMS Kaiser Wilhelm der Grosse in de Rio de Oro aan de Spaanse Saharakust, na de Slag van Rio de Oro.
Denemarken vanaf de noordzijde binnen. Hier wist het schip de 225-ton Britse trawler Tubal Chain tot zinken te brengen.

Rond 15 augustus was de Kaiser Wilhelm der Grosse aangekomen bij zijn operatiegebied ten zuidwesten van de Canarische eilanden. Het schip veroorzaakte de nodige consternatie door in hoog tempo vier Britse schepen te veroveren. Twee hiervan, de Galician van de Union Castle en de Arlanza van de Royal Mail, werden gespaard vanwege hun hoge passagiersaantal. De koelschepen Kaïpara en Nyanga werden echter tot zinken gebracht. Na deze korte zeereis had de handelskaper nog maar zo weinig brandstof dat hij voor anker moest gaan in het geïsoleerde Rio de Oro aan de Spaanse Saharakust. Terwijl de Britten erin slaagden om veel van de aanwezige kolenschepen in de regio te onderscheppen, waren er vier doorgeglipt. Het kolentransport was in volle gang tot het op 28 augustus dramatisch onderbroken werd door de komst van de kleine Britse 6-inch kruiser Highflyer. De Kaiser Wilhelm der Grosse weigerde zich over te geven en zonk binnen anderhalf uur tijdens een ongelijke strijd, liggend op haar zij in ondiep water. Een andere aanvalsmissie op het zuidelijke deel van de Atlantische Oceaan werd hiermee voorkomen. Tijdens een zeereis van 22 dagen had de Kaiser Wilhem der Grosse slechts drie schepen weten te vernietigen met een totaal van 10.695 ton.


Tekst met dank aan: user Tandorini. Toevoeging Wiki + opmaak met dank aan Snaaip

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Kaiser_Wilhelm_der_Grosse"
Personal tools