/** * */

Hermann Göring

Hermann Göring

Göring als piloot in WO1, naast zijn Fokker D.VII
Namen voluit
Hermann Wilhelm
Geboortejaar/datum
12 januari 1893
Sterfjaar/datum
15 oktober 1946
Eenheden (* = bevelhebber)
FEA 3
FFA 25
Jasta 5
Jasta 7
Jasta 26
Jasta 27
KEK Metz
Stenay
JG I
Korte omschrijving
Duitse luchtaas met 22 overwinningen. 1933-1945 rijksminister van Luchtvaart, Pruisisch minister-president en minister van Binnenlandse Zaken.
Hermann Wilhelm Göring (ook vaak Goering geschreven) * Rosenheim, 12 januari 1893, † Neurenberg, 15 oktober 1946) werd geboren als zoon van Heinrich Göring, een jurist en bestuursambtenaar in Afrika, en Franziska Tiefenbrunn. Het gezin telde vijf kinderen; drie zoons en twee dochters. Daarvan is, behalve Hermann, alleen zijn jongste broer Albert Göring bekend geworden. Deze onderscheidde zich in positieve zin door in de jaren 1930 onder het Nazi-regime vele Joden en dissidenten naar het buitenland te helpen.

Göring in de eerste Wereldoorlog

Zowel tijdens de Eerste Wereldoorlog (boven), als ook de Tweede Wereldoorlog (onder), waren Bruno Loerzer (links) en Hermann Göring (rechts) goede vrienden.
Enlarge
Zowel tijdens de Eerste Wereldoorlog (boven), als ook de Tweede Wereldoorlog (onder), waren Bruno Loerzer (links) en Hermann Göring (rechts) goede vrienden.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog onderscheidde hij zich als buitengewoon bekwaam gevechtspiloot. Hij begon als observator voor zijn vriend Bruno Loerzer. Vooral met zijn Fokker D.VII behaalde hij later, vanaf 16 november 1915, 22 overwinningen, zodat hij met recht beschouwd kan worden als een van de aces van die oorlog. Deze prestaties leverden hem promotie op: hij werd benoemd tot commandant van het roemruchte Richthofen-Geschwader, nadat de oprichter Manfred von Richthofen was gesneuveld. Nadat hij in 1918 bij een luchtgevecht ernstig gewond raakte was daarmee zijn actieve dienst in de Wereldoorlog afgelopen. Hij werd onderscheiden met de orde "Pour le Mérite".

Na de wapenstilstand werkte hij korte tijd in Nederland bij de fabriek van Fokker die na 1918 met veel moeite overgebracht was. Dit leverde hem een demonstratietoestel op, waarmee hij van 1919 tot 1921 werkte als testpiloot en stuntvlieger bij de Deense en Zweedse burgerluchtvaart. Daar leerde hij ook zijn eerste echtgenote, Karin von Kantzow, Baronesse von Fock, kennen. Ook studeerde hij economie in München.

Hij bleef steeds last hebben van pijn als gevolg van zijn verwondingen. Daarvoor slikte hij morfine, waaraan hij ernstig verslaafd raakte. Ook nam zijn gewicht steeds meer toe. Toen hij op 8 mei 1945 door de Geallieerden gevangen werd genomen woog hij niet minder dan 140 kilo! Pas na zijn gevangenneming zou hij noodgedwongen ontwennen.

Göring na 1922

Göring bij zijn proces in Neurenberg, 1946
Enlarge
Göring bij zijn proces in Neurenberg, 1946

Hermann Göring zou van 1922 tot het eind van de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol spelen in de Duitse politiek en de Duitse luchtmacht. Dit zal hier slechts kort worden beschreven. In 1922 werd hij lid van Hitlers NSDAP. Een jaar later werd hij leider van de SA (Sturm Abteilung), waarmee hij ook deelnam aan de mislukte Bierkellerputsch van 1923 in München, een poging de macht in Beieren over te nemen.

Hij werd een van de sleutelfiguren van het nationaal-socialisme in Duitsland en werd daarbij een van de belangrijkste adviseurs van Hitler. In 1928 werd hij verkozen tot één van de twaalf afgevaardigden van de NSDAP in de Rijksdag, het Duitse parlement. In 1932 werd hij voorzitter van het parlement. Hij zorgde na 1933 o.a. voor de oprichting en inrichting van de Luftwaffe en de Gestapo. In 1940 gaf Hitler hem de positie van Rijksmaarschalk, een positie die speciaal voor hem werd gemaakt.

Op 8 mei 1945 werd hij in Berlijn door de Geallieerden gearresteerd. Na zijn proces in Neurenberg zou hij op 15 oktober 1946 opgehangen worden. Maar twee uur voordat de executie zou plaatsvinden, pleegde hij zelfmoord door het innemen van een cyaankalipil.

Toestellen

Zoals veel andere "aces" uit de Eerste Wereldoorlog vloog Hermann Göring in verschillende vliegtuigen. Hieronder worden alle toestellen weergegeven.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Hermann_G%C3%B6ring"
Personal tools