/** * */

Hans von Keudell

Halberstadt D.III van Hans von Keudell
Enlarge
Halberstadt D.III van Hans von Keudell
Hans von Keudell

Hans von Keudell
Namen voluit
Hans
Geboortejaar/datum
5 april 1892
Sterfjaar/datum
15 februari 1917
Eenheden (* = bevelhebber)
BAO
KEK B
Jasta 1
* Jasta 27
Korte omschrijving
Duitse vliegende aas en soldaat met 12 overwinningen

Inleiding

Hans von Keudell werd geboren op 5 april 1892 en begon zijn militaire carrière als kadet. In 1911 voegde hij zich bij het Kaiser Alexander II von Russland Uhlan Regiment Nr.3. Tijdens de oorlog, in 1914 en 1915, werd hij ingezet in zowel Polen als ook in Frankrijk voordat hij op 7 juni 1915 overging naar de Luftstreitkräfte.

Piloot

Hij werd op 13 december 1915 toegewezen tot de BAO, afkorting voor de Brieftauben Abteilung Ostende, dat gelegen was bij Gistel.
Na zijn training werd hij tijdens de zomer van 1916 toegewezen aan de KEK B, afkorting voor Kampfeinsitzerkommando Bantheville (dat later op 22 augustus de Jasta 1 zou worden). Daar vloog hij met een bleke Halberstadt D.III, kenbaar aan de zwarte letter K op zijn romp en het Duitse Tatzenkreuz op een witte schijf, geschilderd op het richtingsroer. Door de naamsverandering vloog hij sowieso ook voor Jasta 1. Op 31 augustus schoot hij een Martinsyde G.100 uit de lucht nabij Beaumetz, waardoor hij zijn eerste overwinning behaalde. Pas op 9 november 1916 werd hij vliegende aas, nadat hij nabij Grevillers-Bapaume een De Havilland Airco DH.2 neerhaalde. Wat gebeurde met de piloot, 2Lt Curlewis van het 29th Squadron, is onzeker. Hij staat namelijk niet in de register van de CWGC. Wellicht overleefde hij dus de crash. Zijn laatste overwinning in de Jasta 1 vond plaats op 24 januari 1917 toen hij een Sopwith Pup nabij Bihucourt neerhaalde.

Commandant

Hij werd overgeplaatst naar de Jasta 27, waar hij het bevel kreeg, en behaalde met zijn Albatros D.III z'n eerste overwinning door een Nieuport 17 nabij Boezinge neer te halen. Dit was zijn enige overwinning in de Jasta 27, want op diezelfde dag werd hij zelf neergehaald nabij Vlamertinge door vliegers van het 46. Squadron. Samen met Alexander Kutscher werd de Leutnant begraven op het Ferme Olivier British Military Cemetery in Elverdinge.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Hans_von_Keudell"
Personal tools