/** * */

Etrich-Rumpler Taube

(Etrich)-Rumpler Taube
Omschrijving: Tweezits jacht- en verkenningsvliegtuig en bommenwerper
Gebouwd door: Etrich, Rumpler en vele andere
Bouwjaar: 1910
Functie: jacht en verkenning
Max. snelheid: 100 km/u
Motor (type / vermogen): 99 PK 4-cylinder Argus of 6-Cylinder Mercedes )
Plafond: 3300 m
Actieradius: 140 km
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

33,5 m /14,3 m /3,2 m; 32,5 m²
Gewicht: 650kg (leeg), 850kg (max.)
Bemanning: 2
Wapensystemen: geen
Aantal gebouwd: onbekend
Gebruik: Oostenrijk-Hongarije, Duitsland, Italië
Bijzonderheden: eerste “stealth”-vliegtuig
Etrich Taube
Enlarge
Etrich Taube

Dit bijzonder gevormde eendekkervliegtuig werd in 1909 ontwikkeld door de Oostenrijk-Hongaarse Igo Etrich en maakte zijn eerste vlucht in 1910. Etrich liet zich voor de vorm van de vleugels inspireren door de zaden van bomen als de Esdoorn, die als een helicopterwiek neerdwarrelen. Door deze vleugelvorm was het toestel vrijwel onzichtbaar als het hoger dan ongeveer 400 meter vloog. Toen de Taube in 1914 aan het Westelijk front verscheen noemden de Fransen het dan ook “l’avion invisible”.
Edmund Rumpler, een Oostenrijker die in Duitsland een autofabriek leidde, besloot het toestel in licentie te gaan bouwen onder de naam “Etrich-Rumpler Taube”, maar al spoedig liet hij de naam van Etrich weg. Ook stopte hij met de licentiebetalingen, waarna Etrich zijn patent opgaf.
De Taubes waren de eerste bruikbare militaire vliegtuigen en de legers van Oostenrijk-Hongarije, Duitsland en Italië schaften er vele van aan. Ze waren geschikt als verkenners, jachtvliegtuigen en ook als bommenwerpers, zij het dat de bommen met de hand uit het toestel moesten worden geworpen. Dat gebeurde voor het eerst door Italië in 1911 in Libië, tijdens de Turks-Italiaanse oorlog. Aan het Westelijk front werden ze ingezet tot begin 1915, waarna ze achter de linies nog jaren in gebruik bleven als lestoestel.


Versies Omdat er geen patent meer was werd de Taube door niet minder dan 14 verschillende fabrieken gebouwd, zoals Albatros (ook een tweedekkerversie), Aviatik, DFW (met stalen buisframe), Etrich, Gotha (L.E. 1, 2 en 3), Harlan, Halberstadt, Kondor, Lüdemann, RFG, Roland, en Rumpler (ook een versie met gesloten cockpit). Door de vele uitvoeringen zijn de Taubes vaak niet of moeilijk van elkaar te onderscheiden.


Bron:
Wikipedia UK, Aeropedia

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Etrich-Rumpler_Taube"
Personal tools