/** * */

Ernst von Althaus

De Fokker E.III met de piloot Ernst von Althaus, toen von Althaus nog dienst deed in de KeK Vaux.
Enlarge
De Fokker E.III met de piloot Ernst von Althaus, toen von Althaus nog dienst deed in de KeK Vaux.
Ernst Freiherr von Althaus

Ernst Freiherr von Althaus
Namen voluit
Ernst
Geboortejaar/datum
19 maart 1890
Sterfjaar/datum
26 november 1946
Eenheden (* = bevelhebber)
FA 23
Jasta 4
Jasta 10
Jasta 14
Kek Vaux
Korte omschrijving
Duitse vliegende aas en soldaat met 9 overwinningen

Ernst Freiherr von Althaus (* Coburg, 19 maart 1890, † 26 november 1946), ook wel bekend als Hussar Altahaus en als Altstiefel (Duits voor "oude laars"), was een Duitse vliegende aas uit de Eerste Wereldoorlog. Hij was de zoon van de Adjudant van de hertog van Saksen-Coburg-Gotha. Op 19 jarige leeftijd nam hij dienst in het leger. Daar werd hij ingedeeld bij het 1. Königlich Sächsische Husaren-Regiment.


Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog op 28 juli 1914 kwam de eenheid onmiddellijk in actie. Hij bleek een uitstekende patrouilleleider en voerde diverse moedige missies uit. Op 4 april 1915 werd hij ingedeeld bij de Duitse luchtmacht, de Luftstreitkräfte. Tijdens zijn opleiding als piloot ontsnapte hij ternauwernood aan de dood toen hij zonder verwondingen een crash overleefde waarbij zijn kist in brand vloog. Toen hij bij de Kek Vaux kwam behaalde hij op 3 december 1915 zijn 1e overwinning toen hij een RAF B.E.2c, een tweezitbommenwerper van de No. 13 Squadron RFC gevlogen door Airman 1st Class H.J. Kirkbride en Captain Gavin Alexander Porter, uit de lucht schoot ten westen van Roye bij de Somme. Op 30 april 1916 werd hij een vliegende aas toen hij zijn vijfde overwinning behaalde: een Franse Farman werd neergeschoten boven Caillette Wood bij Verdun. Bij deze overwinning raakte hij echter zelf gewond aan zijn been. Ernst von Althaus kwam in het ziekenhuis terecht en ontmoette daar een verpleegster waarmee hij later een relatie kreeg.
Na de herstel en ontslag uit het ziekenhuis werd hij toegewezen aan de Jasta 14 en vervolgens aan de Jasta 10 op verzoek van Rittmeister von Richthofen. Tijdens zijn dienst bij de Jasta 10 werd zijn D.V (1119/17) voorzien met de initialen .... .-, de eerste letters van zijn bijnaam Hussar Altahaus (HA) in morse code. Zijn carrière bij Jasta 10 was van korte duur toen Rittmeister von Richthofen hem liet indelen bij de Jastaschule II. Waarom hij werd overgeplaatst is niet echt duidelijk. Zijn stijl van vliegen of zijn achteruitgaande gezichtsvermogen zouden wel eens de redenen kunnen geweest zijn. Von Althaus behaalde daar slechte één overwinning, de Sopwith Camel van Aircraftman 2nd Class Humphrey Daniel Trapp. Dit vond plaats op 24 juli 1917 ten zuidoosten van Moorslede en het was zijn negende en laatste overwinning. Hij diende daarna als vlieginstructeur tot zijn falende gezichtsvermogen hem niet meer toeliet om zijn functie als piloot uit te voeren. Hij keerde daarna terug naar de loopgraven in Verdun. Hij werd daar samen met zijn mannen gevangengenomen door Amerikaanse troepen. Hij werd naar een krijgsgevangenenkamp gebracht en verbleef daar tot september 1919.


Na de oorlog startte hij een juridische carrière, terwijl zijn gezichtsvermogen geleidelijk verder achteruit ging. In 1937 was hij geheel blind. Ondanks deze handicap bleef hij rechten studeren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij benoemd tot Landesgerichtsdirektor in Berlijn en vervolgens diende hij in 1945 als tolk voor de geallieerden. Op 29 november 1946 stierf hij op 56 jarige leeftijd.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Ernst_von_Althaus"
Personal tools