/** * */

De Havilland Airco DH.1

Het prototype van de De Havilland Airco DH.1 met de Beardmore-motor
Enlarge
Het prototype van de De Havilland Airco DH.1 met de Beardmore-motor
De Havilland Airco DH.1
Omschrijving: tweedekker
Gebouwd door: Aircraft Manufacturing Company (Airco)
Bouwjaar: 1915
Functie: jager
Max. snelheid: 80 km/u (boven zee)
Motor (type / vermogen): 1× Renault / 70 pk (50 kW)
Plafond: m
Actieradius: km
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

12 m / 8,89 m / 3,45 m; 39,72 m²
Gewicht: 660 kg (leeg), 927 kg (max.)
Bemanning: 2
Wapensystemen: 1x cal .303 Lewis
Aantal gebouwd: 170 (Alle varianten)
Gebruik: Royal Flying Corps
Bijzonderheden:

De Havilland Airco DH.1 was een Brits gevechtsvliegtuig dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd ingezet door het Royal Flying Corps (RFC).

Ontstaan

Geoffrey de Havilland was een van de baanbrekende ontwerpers van de Royal Aircraft Factory en was geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk voor de meeste vooroorlogse fabrieksontwerpen. Toen hij in 1914 werd benoemd tot chief designer bij de Aircraft Manufacturing Company (Airco), was zijn eerste ontwerp bijna identiek aan de F.E.2. Net als de FE2, kreeg de DH.1 de motor achterin die voorzien werd van een duwpropeller. De piloot en co-piloot (schutter) zaten voorin in de neus. De piloot zat bijna onder de vleugels, terwijl de schutter zich uiterst voorin bevond, iets lager dan de piloot, en voorzien was van een Lewis-machinegeweer.

De tweedekker kreeg twee vleugels bedekt met linnen. De staart, die werd vastgehouden aan de romp door twee kaders, werd ook compleet voorzien van linnen. Net zoals de F.E.2 werd het toestel ontworpen voor de 120 pk (89 kW) Beardmore watergekoelde motor. Echter, alle beschikbare Beardmore-motoren waren besteld voor F.E.2 productie, zodat een 70 pk (52 kW) Renault luchtgekoelde V8-motor geïnstalleerd werd in plaats van de Beardmore-motor. Met deze motor bleek de DH.1 weliswaar trager te zijn dan verwacht, maar deed het nog steeds verdienstelijk en werd in productie genomen. Uiteindelijk werden er 100 gefabriceerd en aangeduid als Airco DH.1. Toch waren er 70 exemplaren voorzien van Beardmore-motoren. Deze werden aangeduid als Airco DH.1A.

Operationele Geschiedenis

De Airco DH.1 werd enkel ingezet in het Midden-Oosten. In juli 1916 arriveerden een paar exemplaren die voorzien werden van Beardmore-motoren. Deze werden gauw in gebruik genomen door het 14th Squadron RFC als begeleiders van hun B.E.2 verkenningsvliegtuigen.

Een Aviatik tweepersoons verkenningsvliegtuig werd aangevallen door de 14th Squadron DH1A in augustus 1916. De laatst bekende actie door een DH.1 vond plaats op 5 maart 1917, toen er een werd neergehaald tijdens een bombardement op Tel el Sheria. In november 1917 werd de Nr. 14 Squadron voorzien van R.E.8-toestellen waarop de Airco DH.1 uit dienst werd gehaald als gevechtsvliegtuig. Tot 1918 bleef de DH.1 in dienst maar als lesvliegtuig, tot het uiteindelijk definitief uit dienst werd gesteld.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/De_Havilland_Airco_DH.1"
Personal tools