/** * */

Boulton Paul P.3 Bobolink

Boulton Paul P.3 Bobolink
Enlarge
Boulton Paul P.3 Bobolink

Boulton & Paul Ltd was een aannemer in het bouwen van houten woningen en begon pas op het einde van de Eerste Wereldoorlog met het ontwerpen van toestellen, die ook tijdens de Tweede Wereldoorlog niet echt bekend waren. Zoals de Boulton Paul Defiant die tijdens de Slag om Engeland in WO 2 zijn nut bewees bij de Royal Air Force (RAF) waarvan ruim 1000 exemplaren gebouwd werden. Er waren ook niet veel verschillende types. Het eerste ontwerp was de Boulton Paul P.3 Bobolink. Die zou, volgens de minister van Luchtvaart van Groot Brittanniƫ, de Sopwith Camel vervangen. Het prototype maakte zijn eerste vlucht in maart 1918. Ondanks zijn prestaties werd hij overtroffen door de Sopwith Snipe. Het eerste ontwerp van Boulton & Paul Ltd bleek geen succes te zijn zodat het bleef bij een prototype.

De Boulton Paul P.3 Bobolink was een tweedekker voorzien van een schuine bovenvleugel en een rechte ondervleugel. Hij werd uitgerust met een 230 pk zware Bentley BR2 motor met een trekpropeller. De bewapening zou bestaan uit twee 0.303 in Vickers machinegeweren. Met een snelheid tot 206 km/h kon hij een hoogte halen tot 5950 m met een vluchtsduur tot 3 uur.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Boulton_Paul_P.3_Bobolink"
Personal tools