/** * */

Battlefield 1918

VERSIE 3.1 BESCHIKBAAR

MEER INFO HIER

Sinds de release is deze pagina verouderd en zal later langzaam vernieuwd worden! Wij veronderschuldigen ons voor het ongemak.

Nederlandstalige woordvoerder en lid van het Inside1918 team
Snaaip 2 apr 2011 00:16 (CEST)
Aanvallende Turken in Suez Canal
Enlarge
Aanvallende Turken in Suez Canal
De Duitse Dikke Bertha
Enlarge
De Duitse Dikke Bertha
Franse officier met het oude blauw-rode uniform in een Renault Landaulet Taxi Typ AG-8
Enlarge
Franse officier met het oude blauw-rode uniform in een Renault Landaulet Taxi Typ AG-8
Senegal
Enlarge
Senegal

Bf1918_12_tease_NIET_VERWIJDERENr.png

Inhoud

Inleiding

Een batterij met Duitse 15 cm sFH13 houwitsers.
Enlarge
Een batterij met Duitse 15 cm sFH13 houwitsers.

Battlefield 1918, ook bekend als Bf1918, is een modificatie (ook wel kortweg mod genoemd) op het spel Battlefield 1942. Dit houdt in dat veel spelelementen van het orginele spel er in terugkomen, maar onder meer de levels, wapens, voertuigen, uniformen zijn aangepast aan het thema van de mod, in dit geval de Eerste Wereldoorlog. Een mod wordt door een groep fans gemaakt die vaak geen banden met de makers van het originele spel hebben. In dit geval is de mod gemaakt door een groep Duitse enthousiastelingen die ook verantwoordelijk zijn voor een WOI mod voor Command & Conquer Generals. Namelijk het Inside1918 team. Mods worden gratis verspreid op het Internet, maar om ze te laten werken is wel het basisspel vereist (zie verder bij "Hoe kan ik Battlefield 1918 spelen?").

In de verschillende kaarten kunnen historische gevechten gespeeld worden tussen de Entente en de Centralen. Er is veel aandacht besteed om alle objecten in het spel authentiek te houden. Men kan bijvoorbeeld schieten met een Lee Enfield, er wordt met allerlei Wo1 granaten gegooid en er kan in vliegtuigen gevlogen worden als de Fokker Dr.I en in zeppelins als de Duitse L 30 gevlogen worden. Ook originele tanks en vrachtwagens zijn in het spel gestopt zoals de Britse Mark IV en de Franse Renault FT-17. Battlefield 1918 liep eventjes uit de hand. Normaal zou de mod zich behouden aan bestaande wapens of wapens die in Wo1 werden gebruikt. Maar voor de gameplay, gebruiken de Fransen een vooroorlogse Zeppelin (Lebaudy La République) en de Russen gebruiken en niet bestaande tank, de Mendelejev (vanaf versie 3.1!). Er is echter een gebrek aan modellen. Vandaar dat je bijvoorbeeld landen zult treffen die in realiteit nooit de wapens gebruikten die ze in Battlefield 1918 krijgen. Hierdoor staan bij Inside1918 altijd vacatures vrij voor ervaren vrijwilligers-model makers. Vanaf de 3.1 versie zou dit probleem verbeterd moet worden, omdat de landen Oostenrijk-Hongarije, Italië en het Russische Keizerrijk hun eigen bewapening krijgen (van granaten tot artillerie). Bij Wapens in Battlefield 1918 en bij Mappen voor Battlefield 1918 krijg je een overzicht van de beschikbare mappen en wapens in de huidige versie.

Wat houd Battlefield 1918 nu in?

De strijdende legers

Battlefield 1942: Road to Rome map, (Monte) Cassino
Enlarge
Battlefield 1942: Road to Rome map, (Monte) Cassino
Battlefield 1918 begon met twee legers. Het Franse leger en het Duitse leger. Al gauw volgde talrijke nieuwe legers. Het met de Britten samen met de Ottomanen. Later kwamen de kolonie's van de Britten (Gurhka), Fransen (Senegal) en de Duitsers (Askari). Legers zoals de Oostenrijkers-Hongaren, Russen, Italianen, ANZACS en de Amerikanen zagen al gauw hun debuut in Battlefield 1918. Veel mensen vragen zich af, komen er nog meer landen? We houden dit alvast nog geheim, maar zoals al eerder bekend werd gemaakt. Er komt alvast één nieuw land voor in de komende 3.1 versie.......België.

Entente

Slagveld in map Nuit d'orage
Enlarge
Slagveld in map Nuit d'orage
 • Groot Brittannië
 • Verenigde Staten
 • Frankrijk (Zowel in oude uniformen voor 1916 als ook in de nieuwe uniformen vanaf 1916)
 • Italië
 • Russische Rijk
 • ANZAC
 • Gurkha (India) (Britse kolonie)
 • Senegal (Franse kolonie)


Centralen

Soorten spel types in Battlefield 1942 en aldus ook in Battlefield 1918

Duitse Schutztruppe
Enlarge
Duitse Schutztruppe

Campagne (singleplayer)

Map Campagne (Speelt zich af in Vouziers)
Enlarge
Map Campagne (Speelt zich af in Vouziers)
Map Gaza Town
Enlarge
Map Gaza Town

Battlefield 1918 gaat qua thema compleet onafhankelijk van Battlefield 1942. Maar de speltypes blijven hetzelfde zoals Battlefield 1942. Je kan Battlefield 1918 spelen als campagne (Singleplayer) maar ook als multiplayer. In multiplayer bestaan er verschillende soorten speltypes. Conquest, Co-Op, Objective, Team Death Match en Capture the Flag. Maar wat houd dit allemaal in?

Campagne is dus een campagne dat je moet afleggen. Of anders gezegd, Singleplayer. Het is enkel een gevecht tussen uw team en de team van de Computer. Niemand anders kan zich bemoeien in het spel. Ook niet via Lan. Wanneer de map afgelopen is, zal een nieuwe map zich laden in de juiste volgorde van de ingestelde campagne. Echter, niet alle mappen worden gebruikt als campagne. De hieronder vermelde mappen komen in (de juiste volgorde) voor in de campagne:

 • Battle of Mons (Engeland vs Duitsland)
 • Ypres 1914 (Engeland vs Duitsland)
 • Suez Canal (Engeland vs Osmaanse Rijk)
 • Villers Brettonneux (Engeland vs Duitsland)
 • Mont de Kemmel (Frankrijk vs Duitsland)
 • Argon Forrest/Argonnerwald (Frankrijk vs Duitsland)
 • Aube de Soirée (Frankrijk vs Duitsland)
 • Desert Winds (Engeland vs Osmaanse Rijk)
 • Desert Winds Raids (Engeland vs Osmaanse Rijk)
 • Nebelberg/Mount Haze (Frankrijk vs Duitsland)
 • Sere de Rivères (Frankrijk vs Duitsland)
 • Toska Airbattle (Frankrijk vs Duitsland)


Multiplayer (LAN & Online)

Er doen vaak vliegtuigen mee die gebaseerd zijn op echte kisten. Zoals de Fokker Dr.I van Fritz Kempf.
Enlarge
Er doen vaak vliegtuigen mee die gebaseerd zijn op echte kisten. Zoals de Fokker Dr.I van Fritz Kempf.

Multiplayer kan je spelen zowel LAN (Local area network) als ook Online. Lan is dus een bepaalde netwerk en is niet internationaal. Bijvoorbeeld uw huis heeft een server waar talrijke computers op aangesloten zijn, dit is een Lan.

Conquest is het meest gebrukte type. Uw team (zonder hulp van soldaten bestuurd door de computer. Dus alles word geregeld door menselijke stappen) moeten zoveel mogelijk vlaggen veroveren, zodat de tickets van uw vijand(en) sneller zal dalen. Wanneer de tickets op Nul staan, verlies het team waarvan hij geen tickets meer over heeft. Het is namelijk zo dat de server soms een tijd heeft. Wanneer de tijd over is, en beide teams hebben nog tickets over, dan wint het team met de meeste tickets. Wat natuurlijk normaal is. Sommige mappen beschikken over ballonnen die je ook moet veroveren. Dit moet je dan doen met een vliegtuig......of met een zeppelin.... Deze balonnen kan je o.a. vinden in Desert Winds, Bismarck Archipel en Bocage.

Objective zijn dus doelen. Meestal het vernietigen van gebouwen. Bijvoorbeeld Battle of Britain in Battlefield 1942 is een Objective. In Battlefield 1918 hebben we (nog) maar één objective. Dit is Toska Air Battle. Objective is dus Conquest, maar i.p.v. vlaggen veroveren, moet je (ook) gebouwen plat bombarderen of andere doelen (zoals de zeppelin en de zeppelin mast in Toska) vernietigen (soms moet je gebouwen plat bomabarderen en vlaggen veroveren).

Co-Op is Cooperative gameplay en is het speltype met bots. Bots zijn soldaten bestuurd door de computer. Hierdoor is de server vol. Als er een speler zich aanmeld op de server, zal een bot verdwijnen. Hierdoor blijft het gevecht actief. Ook loopgraven en gebouwen vormen een probleem waardoor de bots tegen de wanden van de loopgraven of gebouwen blijven lopen. Met andere woorden, een campagne online met enige wijzigen qua mappen etc.... Zowel Conquest mappen als ook objective, kan je in Co-Op terug vinden. Bots zijn een mislukking in Battlefield 1942. De Eerste Wereldoorlog is een loopgravenoorlog. Wanneer een bot in een loopgraaf terecht komt, kan hij meestal niet meer eruit. Je ziet hen gewoon tegen de wanden lopen. Dit geld ook voor gebouwen, bunkers en muren. Soms willen de bots gewoon niks doen. Staan ze daar als droge zielen te kijken. Vandaar dat BF1918 weinig Co-Op mappen heeft. Loopgraven vormen een probleem. Er komen wel nieuwe Co-Op mappen zoals Tolemezo.

Passo di Falzarego
Enlarge
Passo di Falzarego

Team Death Match moet je geen vlaggen veroveren. Killen is het doel en is dus voor de bikkelharde gamers. Zo weinig mogelijk verlies leiden, zoveel mogelijk verlies laten lijden bij uw vijand. Je verdient dus geen punten door vlaggen te veroveren, wat je wel nog kan doen (vlaggen verover). Enkel door uw vijand uit te schakelen. Naarmate de server, kunnen de punten variëren van 1 punt tot ....... punten (soms 4 per kil).

Capture the flag is Conquest. Deze kan je niet vinden als single. Het doel is om de vijandelijke Mainbase (hoofdbasis) te betreden, hun vlag te stelen en die naar uw basis te brengen. Als de soldaat met de gestolen vlag sneuvelt, zal de vlag gedropt worden op het slagveld. Het team dat de vlag stal, kan die overnemen en brengen naar hun basis. Maar de team waarvan hun vlag gestolen is, kan die terug nemen. Zij moeten niet terug keren, de vlag gaat direct naar de vlaggenmast. Hoe meer vlaggen je veroverd, hoe meer punten.

Mappen voor Battlefield 1918 (V 3.0) en Forgotten Honor Campagne "Price of a Mile"

De effecten van artillerie
Enlarge
De effecten van artillerie
Map Battle of Vosges
Enlarge
Map Battle of Vosges

Regelmatig worden patches vrijgegeven voor Battlefield 1918. Voorlopig waren er nog geen map packs. Bij de update worden er altijd mappen ontworpen en geplaatst zodat de onderstaande lijst niet compleet is. Hieronder staan de Battlefield 1918 mappen. Wij zullen de mappen kenmerken met het speltype waarvan je de map terug kan vinden in Battlefield 1918. Wij vragen voor geduld, want dit kan een tijdje duren. Hieronder vind je een inhoud van de afkortingen.

 • Campagne: Cam
 • Conquest: Con
 • Objective: Obj
 • Co-Op: CooP
 • Team Death Match: TDM
 • Capture the flag: CTF
 • BF1918: Map dat speciaal werd gemaakt voor Battlefield 1918
 • BF1942: Map uit Battlefield 1942 dat werd aangepast voor Battlefield 1918. Je moet BF1942 bezitten.
 • BF1942:RTR: Map uit Battlefield 1942: Road to Rome (mod van Battlefield 1942) dat werd aangepast voor Battlefield 1918. Je moet BF1942:RTR niet bezitten.
 • *** = Niet beschikbaar in de huidige versie.
 • /// = niet bekend.

België vs Duitse Keizerrijk


Luchtgevecht
Enlarge
Luchtgevecht
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Haelen *** 12 augustus 1914
XXX
XXX
XXXEngeland vs Duitse Keizerrijk

Oprukkende Duitsers nabij Ieper
Enlarge
Oprukkende Duitsers nabij Ieper
Batterij "Flying Pigs
Enlarge
Batterij "Flying Pigs


Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Battle of Mons 23 augustus 1914
XXX
XXX
XXX
Villers Brettonneux 24 - 27 april 1918
XXX
XXX
XXX
XXX
Tsingtao 17 oktober - 7 november 1914
XXX
XXX
XXX
Ypres 1914 19 oktober 1914
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
Ypres Streets *** Oktober 1914
///
///
///
///
XXX


Engeland vs Osmaanse Rijk


Luchtgevecht
Enlarge
Luchtgevecht
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Basra (FHT) 10 december 1914
XXX
XXX
Desert Winds Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
Desert Winds Raids Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
Helles Landing -
Gallipoli
25 april 1915
XXX
XXX
Gaza Town Januari 1917
XXX
XXX
Scimitar Hill (FHT) 21 augustus 1915
XXX
XXX
Suez Canal Februari 1915
XXX
XXX
XXX
XXX


Frankrijk vs Duitse Keizerrijk

Duitse waarnemer in een loopgraaf met water, hoog en droog op een verhoog
Enlarge
Duitse waarnemer in een loopgraaf met water, hoog en droog op een verhoog
Mercedes Simplex
Enlarge
Mercedes Simplex
Amerikaanse Mark IV
Enlarge
Amerikaanse Mark IV
Stormtrooper met een Tankgewehr M1918
Enlarge
Stormtrooper met een Tankgewehr M1918
Mle 1914 Hotchkiss tussen de ruïnes van Fort Vaux
Enlarge
Mle 1914 Hotchkiss tussen de ruïnes van Fort Vaux
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Amiens 8 augustus 1918
XXX
XXX
XXX
Argon Forrest Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
Aube de Soirée Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
Battle of Cambrai November 1917
XXX
XXX
Battle of the Nete Geen datering
XXX
XXX
XXX
Battle of the Vosges Geen datering
XXX
XXX
XXX
Bocage Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
Carrière Geen datering
XXX
XXX
XXX
Champ de Feu Geen datering
XXX
XXX
Champagne 16 februari 1916
XXX
XXX
XXX
Chemin des Dames September 1918
XXX
XXX
XXX
Dawnville Geen datering
XXX
XXX
XXX
Deulemont Juli 1917
XXX
XXX
XXX
Fort Douamont *** Geen datering
XXX
XXX
Fort Vaux 1916
XXX
XXX
XXX
Kharkov Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
La grande Bataille Geen datering
XXX
XXX
XXX
Langemarck Oktober 1914
XXX
XXX
XXX
Mont de Kemmel April 1918
XXX
XXX
XXX
XXX
Mountblainville September 1914
XXX
XXX
XXX
Nebelberg Geen datering
XXX
XXX
XXX
Nuit d'Orage Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
Operation Gericht 21 februari 1916
XXX
XXX
Priesterwalde 5 juli 1915
XXX
XXX
Roye 1918
XXX
XXX
Sere de Rivères Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
Somme Gasattack Geen datering
XXX
XXX
Toska Airbattle Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
Vitry 6 september 1914
XXX
XXX
XXX
Vitry Classic 6 september 1914
XXX
XXX
XXX
XXX


Frankrijk vs Osmaanse Rijk

Een Ottomaanse soldaat op Besika Bucht.
Enlarge
Een Ottomaanse soldaat op Besika Bucht.
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Besika Bucht 25 april 1915
XXX
XXX


Verenigde Staten vs Duitse Keizerrijk

Amerikaanse Renault FT-17 tanks in Tobruk (Battlefield 1942 map)
Enlarge
Amerikaanse Renault FT-17 tanks in Tobruk (Battlefield 1942 map)
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Cantigny 28 mei 1918
XXX
XXX
Hindenburg Line 2 oktober 1918
XXX
XXX
XXX
XXX
Tobruk Geen datering
XXX
XXX
XXX
XXX


ANZAC vs Duitse Keizerrijk

Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Bismarck Archipel September 1914
XXX
XXX
XXX
Lutte de Honneur Geen datering
XXX
XXX
XXX
Mughar Ridge (FHT) 13 november 1917
XXX
XXX


Russische Rijk vs Duitse Keizerrijk

Jacht op een Franse Lebaudy La République
Enlarge
Jacht op een Franse Lebaudy La République
L-30
Enlarge
L-30
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Tannenberg Augustus 1914
XXX
XXX
XXX
XXX


Russische Rijk vs Oostenrijk-Hongarije

Het Russische Krakau.
Enlarge
Het Russische Krakau.
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Krakau 1915
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
Ostfront *** 4 juni 1916
///
///
///
///
///
XXX


Italië vs Oostenrijk-Hongarije

Twee soldaten van Oostenrijk-Hongarije met een Flammenwerfer M.16
Enlarge
Twee soldaten van Oostenrijk-Hongarije met een Flammenwerfer M.16
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Casino Geen datering
XXX
XXX
Monte Piana Geen datering
XXX
XXX
Passo di Falzarego 1916
XXX
XXX
Paternkofel *** Geen datering
XXX
XXX
Tolmezzo *** Geen datering
///
///
///
///
XXX


Gurkha vs Duitse Keizerrijk

Tank gevecht Villers Bretonneux
Enlarge
Tank gevecht Villers Bretonneux
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Tanzanian Plains mei 1916
XXX
XXX
XXX


Gurkha (India) vs Osmaanse Rijk

Gasaanval
Enlarge
Gasaanval
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Baghdad (FHT) Maart 1918
XXX
XXX
XXX
XXX
Fao Landing 6 november 1914
XXX
XXX
XXX
XXX
Siege of Kut al Amara 7 december 191520 april 1916
XXX
XXX
XXX
XXX


Gurkha (India) vs Askari

Gasaanval
Enlarge
Gasaanval
Naam Datering Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Battle of Tanga *** 35 november 1914
///
///
///
///
///
XXX


Senegal vs Askari

Een soldaat van de Duitse kolonie, een Askari, met een MG08/15
Enlarge
Een soldaat van de Duitse kolonie, een Askari, met een MG08/15
Naam Alternatieve naam Con Obj CooP TDM CTF BF1918 BF1942 BF1942:RTR
Sanaga River Geen datering
XXX
XXX
XXX

Wapens in Battlefield 1918

Versie 3.1

(Niet volledig!!!)

Internationaal: wapens dat algemeen word voorzien bij de legers.
Alle legers maken gebruik van de telescoop, de verrekijker en de loopgraafschop.
XXX staat voor "gebruik".
Pom Pom 77mm BAK 24cm Sk Sloep MG bunker Kanon bunker Vlammenwerper bunker Trommelvuur
Keizerrijk Duitsland
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
Oostenrijk-Hongarije
XXX
XXX
XXX
XXX
Ottomaanse Rijk
XXX
XXX
XXX
XXX
Askari
XXX
XXX
Groot-Britannië
XXX
XXX
XXX
XXX
Frankrijk
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
XXX
ANZACS
XXX
XXX
Italië
XXX
XXX
Keizerrijk Rusland
Verenigde Staten
XXX
XXX
België
XXX
Senegal
XXX
XXX
Gurkha
XXX
Centralen
Keizerrijk Duitsland
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Luger 7,7 cm FK 96 n.A. Ehrhardt E-V/4 Etrich Taube SMS Dresden
Mauser C96 7.5 cm GebK M.15 Lancia IZ Beutepanzer Fokker Dr.I SMS Emden
Gewehr 98 15 cm sFH13 Mercedes Simplex Fokker D.VII SMS Scharnhorst
Gewehr 98 met scope Granatenwerfer 16 Austro Daimler M12/16 transport Halber. D.V SMS Gneisenau
Karabiner 88 25 cm sMW Austro Daimler M12/16 Medic Albatros D.V Minensucher 1914
Seitengewehr 98/02 Gruson 5.3cm L/24 Fahrpanzer Austro Daimler M12/16 met Maxim "Pom Pom" Hansa-Brandenburg W 29 Schooner
Loopgraaf knuppel met nagels Dicke Bertha Sturmpanzerwagen A7V Albatros C.III LM7
Maschinengewehr 08 Wagen des Panzerzuges Treffaswagen Gotha G.IV L30
Maschinengewehr 08 ZF Beutepanzer Mark IV "Male"
Maschinengewehr 08/15 Beutepanzer FT-17
Maschinengewehr 15 Beutepanzer FT-18
Parabellum MG14
Maschinenpistole 18/1
Tankgewehr M1918
Kleif
Stielhandgranate 17
Geballte Ladung
Discushandgranate 1913
Hebel


Oostenrijk Hongarije
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Luger 7.5 cm GebK M.15 Junovicz Etrich Taube
Steyr M.1912 15cm 15 cm sFH14 Austro Daimler M12/16 transport Albatros D.V
Steyr M.1912/1916 Canon d'Infantrie de 37mm Mle 1916 Beutepanzer FT-17 Albatros C.III
Mannlicher M.1895 9cm Minenwerfer M.14 Beutepanzer FT-18
Mannlicher M.1895 met scope 9.45 inch Heavy Mortar "Flying Pig"
Mannlicher M.1895 Wagen des Panzerzuges
Gewehr 98
Mannlicher M.1885 bajonet
Seitengewehr 98/02
Loopgraaf knuppel met nagels
Schwarzlose
Maschinengewehr 08/15
Rohrhandgranate (alt)
Stielhandgranate 17
Geballte Ladung
Flammenwerfer M.16


Ottomaans Rijk
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Luger 7,7 cm FK 96 n.A. Automitrailleuse Hotchkiss Halber. D.V
Mauser C96 15 cm sFH13 Mercedes Simplex Albatros C.III
Gewehr 93 Granatenwerfer 16 Hansa-Brandenburg W 29
Gewehr 93 met scope
Karabiner 88
Süngü 1308
Kirpan
Maschinengewehr 08
Maschinengewehr 08/15
Maschinengewehr 15
Maschinenpistole 18
Musket
Cricket Ball
Geballte Ladung


Askari (Duitse Kolonie)
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Luger 7,7 cm FK 96 n.A.
Gewehr 98 Granatenwerfer 16
Gewehr 98 met scope
Karabiner 88
Seitengewehr 98/02
Loopgraaf knuppel met nagels
Maschinengewehr 08/15
Maschinengewehr 15
Stielhandgranate 17
Geballte Ladung
Entente
België
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
FN Model 1910 Canon de 75 modèle 1897 Minerva Minervette observatieballon
Ruby Canon de 120L De Bange Minerva pantserwagen
Mauser model 1889 Canon de 155 C modèle 1917 Renault FT 18
Mauser model 1889 met scope Canon d'Infantrie de 37mm Mle 1916
Mauser model 1889 karabijn 3 Inch Stokes
Mauser Model 1889 bajonet 9.45 inch Heavy Mortar "Flying Pig"
Madsen
Chauchat
Hotchkiss
OF1
No.34 Mk.III


Groot-Brittannië
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Webley Mk.IV Ordnance QF 18 pounder Rolls Royce Armoured Car Sopwith F.1 Camel Suffren
SMLE Mk III Ordnance BL 6 inch 26 cwt howitzer Mk.I Ford Model T Airco DH.2 USS Wickes
Pattern 1914 Enfield 3 Inch Stokes Mark IV Male Handley Page 0/400 HMS Gnat
Pattern 1914 Enfield met scope 9.45 inch Heavy Mortar "Flying Pig" Whippet Felixstowe F.2a HMS Scarab
P1907 Lee-Enfield Canon d'Infantrie de 37mm Mle 1916 Gun Carrier Mark I HMS Cricket
Vickers Gun Carrier Mark I Supply SS River Clyde
Lewis HMS M1
No.5
No.2


Frankrijk
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Ruby Canon de 75 modèle 1897 Charron Sopwith F.1 Camel Suffren
Mle 1886 Lebel Canon de 155 C modèle 1917 Renault Landaulet Taxi Typ AG-8 Airco DH.2 Lebaudy La République
Lebel met scope Canon d'Infantrie de 37mm Mle 1916 Lorraine Dietrich Autobus Breguet Br.14 B2
Mle 1886/93 Lebel 3 Inch Stokes Renault FT 17 (Machinegeweer) Caudron G.4
Berthier 9.45 inch Heavy Mortar "Flying Pig" Renault FT 18
Fusil Automatique RSC Mle 1917 St Chamond
Mle 1886 Lebel
Hotchkiss
Chauchat
Bracelet
No.34 Mk.III


Verenigde Staten
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Colt Canon de 75 modèle 1897 Ford T Airco DH.2
Pattern 1914 Enfield Canon de 155 C modèle 1917 Renault Landaulet Taxi Typ AG-8 Nieuport 11 Bébé
Pattern 1914 Enfield met scope Canon d'Infantrie de 37mm Mle 1916 Charron Breguet Br.14 B2
BAR 3 Inch Stokes Mark IV Male Handley Page 0/400
Lewis 9.45 inch Heavy Mortar "Flying Pig" St Chamond Felixstowe F.2a
Hotchkiss Renault FT 17
Vickers Renault FT 18
Sabel
No.5
No.2
Australian and New Zealand Army Corps
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Webley Mk.IV Ordnance QF 18 pounder Sopwith F.1 Camel
SMLE Mk III Ordnance BL 6 inch 26 cwt howitzer Mk.I Airco DH.2
Pattern 1914 Enfield 3 Inch Stokes
Pattern 1914 Enfield met scope 9.45 inch Heavy Mortar "Flying Pig"
M1897 Winchester
P1907 Lee-Enfield
Sabel
Vickers
Lewis
No.5
No.2Italië
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Glisenti Canone 75/27 Mod 1906 Austro Daimler M12/16 Medic Airco DH.4
Ruby Canon de 75 modèle 1897 Schneider CA1
Carcano Canon 105mm Schneider Renault FT 18
Carcano met scope Canon de 155 C modèle 1917
Mle 1886 Lebel 3 Inch Stokes
M1891 Mannlicher-Carcano bajonet 9.45 inch Heavy Mortar "Flying Pig"
Fusil Automatique RSC Mle 1917
Villar Perosa
Hotchkiss
Lenticolare
Bracelet
No.34 Mk.III


Keizerrijk Rusland
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Nagant Model 1895 76,2mm Putilov Austro Daimler M12/16 transport Nieuport 11 Bébé
Mosin-Nagant Obuchov 152mm m/04 Minerva pantserwagen Breguet Br.14 B2
Mosin-Nagant met scope Russisch mortier Mendelejev
M1891 Mosin-Nagant bajonet
Fedorov Avtomat
PM1910
Madsen
Sabel
Ruchnaya Granata
No.34 Mk.III


Gurkha (Britse kolonie)
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Webley Mk.IV Ordnance QF 18 pounder Sopwith F.1 Camel HMS Gnat
SMLE Mk III Ordnance BL 6 inch 26 cwt howitzer Mk.I HMS Scarab
Pattern 1914 Enfield
Pattern 1914 Enfield met scope
P1907 Lee-Enfield (enkel op de SMLE Mk III)
Kukri
Loopgraafknuppel zonder nagels
Vickers
Lewis
No.5
No.2


Senegal (Franse kolonie)
Handwapens Artillerie Voertuigen Vliegtuigen (Lucht)schepen
Ruby Canon de 75 modèle 1897 Breguet Br.14 B2
Mle 1886 Lebel 3 Inch Stokes
Lebel met scope
Berthier
Mle 1886 Lebel
Hotchkiss
Chauchat
Bracelet
No.34 Mk.III

Versie 3.1

Dit zijn de reeds bekend gemaakte nieuwe wapens voor de opkomende versie, 3.1.

Italiaanse soldaat
Enlarge
Italiaanse soldaat

Forgotten Honor Tournament

Battlefield 1918 is zeer aantrekkelijk voor campagne's. Hierdoor doen er vaak Battlefield 1918 wedstrijden in de familie van Forgotten Honor Tournement. Forgotten Honor Tournement of FHT is een organisatie waarbij talrijke wedstrijden plaats vinden in allerlei spellen. Battlefield 1942 en de mods, Battlefield 2 en de mods, IL2, Day of Defeat, enzovoort.... Dit is dan de kans voor de spelers om te strijden in zware gevechten in een bepaalde spel of modificatie. Alles draait natuurlijk om teamverband en de campagne neemt zeker enkele weken (een avond training en een andere avond de wedstrijd) in beslag. Battlefield 1918 is nu momenteel bezig met het afronden van de tweede officiële campagne, Price of a Mile, waarbij de Turken het moeten opnemen tegen de Britten, Fransen, Anzacs en de Ghurkas op de fronten van het Midden Oosten. Daarnat zijn er nog talrijke kleine campagne's die tussendoor worden georganiseerd zoals Oceania "Stalemate on the Front".
Door Forgotten Honor werd Battlefield 1918 nog aantrekkelijker. Omdat de spelers, die nooit Battlefield 1918 speelden, een voorproefje kunnen krijgen van de werkelijke modificatie, door een kleinere versie (de FHT modificatie van BF1918) te downloaden die de normale modificatie niet vereisen. Tot slot maakt deze campagne's gebruik van nieuwe mappen en vaak ook nieuwe bewapening.

Reeds plaats gevonden tornooien

Tornooi 1: Hell in the Trenches
Stalemate on the Front
Price of a Mile
 • Algemene Forgotten Honor Campagne N°: 48
 • Battlefield 1918 Forgotten Honor Campagne N°: 3
 • Organisator: Inside1918
 • Wanneer: vanaf 4 september 2010 t.e.m. 13 november 2010
 • Strijdtoneel: Midden-Oosten
 • Entente: Groot-Brittannië, Frankrijk, Australië en India
 • Centralen: Ottomaanse Rijk
 • Scrims (in volgorde + overwinning C = Centralen en E = Entente): Siege of Kut al Amara (E) & Gaza (E)
 • Battles (in volgorde + overwinning C = Centralen en E = Entente): Fao Landing (C), Basra (E), Suez Canal (C), Besika Bay (Besika Bucht) (C), Gallipoli (C), Scimitar Hill (E), Baghdad (E), Desert Winds Raids (E), Mughar Ridge (E)
 • Totaal punten: Centralen 1.154 - Entente 1.322
 • Winnaars: Entente
 • Aantal deelnemers actief + inactief: Centralen 95 deelnemers en Entente 112. Samen 207 deelnemers.
 • Eenheid centralen: 19. Fırka onderverdeelt in 3 regimenten: 2. Makineli Tüfek Müfrezesi, 3. İstihkam Taburu, 57. Piyade Alay
 • Eenheid Entente: 29th 'Incomparable' Division onderverdeelt in 3 regimenten: South Wales Borderers, The King's Own Scottish Borderers, The Royal Scots
 • Teamlijst: klik hier
Geplande tornooien

 • Geen

Hoe kan ik Battlefield 1918 spelen?

Om Battlefield 1918 te kunnen spelen, moet je Battlefield 1942 bezitten om Battlefield 1918 te spelen. Niet de demo! Battlefield 1942 is zeer goedkoop en bovendien ook licht, lichter dan Medal of Honor: Allied Assault!!! De game is sinds 2002 verkrijgbaar en er zijn wereldwijd meer dan 1 miljard exemplaren verkocht. Je kan Battlefield 1942: World War 2 Anthology (Dit is een pakket die bestaat uit Battlefield 1942 en de modificaties Battlefield 1942: Road to Rome en Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII) kopen voor een appel en een ei. Gemiddeld €15 in een winkel. Je hebt enkel Battlefield 1942 nodig. De modificaties Battlefield 1942: Road to Rome en Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII heb je niet nodig, ook niet om de map "Cassino" te spelen. Dus je hoef niet de World War 2 Anthology te kopen, als je enkel Battlefield 1918 wilt spelen. Dit is idem voor alle mods zoals Forgotten Hope en Desert Combat. Je kan Battlefield 1942, zonder uitbreidingen, kopen. Hierdoor zal uw prijskaartje nog lager liggen! Koop Battlefield 1942 en installeer het. Zorg ervoor dat uw systeem voldoende is. Dit zijn de systeem vereisten.

Minimum

 • Windows® XP, Windows Me, Windows 2000, Windows 98, (Windows NT and 95 are not supported)
 • 500 MHz Intel® Pentium® or AMD Athlon™ processor
 • Memory: 128 MB RAM
 • 4x CD-ROM/DVD-ROM drive
 • 1.2 GB free hard disk space plus space for saved games
 • 32 MB video card which supports Transform & Lighting and with DirectX 8.1 compatible driver
 • DirectX 8.1 compatible sound card
 • Keyboard, Mouse

Maximum

 • 800 MHz or faster Intel Pentium III or AMD Athlon processor
 • 256 MB or more RAM
 • 16x or faster CD-ROM/DVD-ROM drive
 • 1.2 GB free hard disk space plus space for saved games
 • 64 MB or greater video card which supports Transform & Lighting
 • Environmental Audio™ capable sound card

Mijn spel werkt niet!!!

Hoe je de versie kan terug vinden in en van Battlefield 1942.
Enlarge
Hoe je de versie kan terug vinden in en van Battlefield 1942.

Een van de meest voorkomende fenomenen is dat Battlefield niet willen werken. Meestal crashen ze als je de map oplaad. Hieronder moet je de stappen volgen om het spel prima te kunnen spelen. Indien de onderstaande stappen niet werken, bezoek de Battlefield 1918 website of neem contact op met EA Games.

Het installeren van Battlefield 1918

Het installeren van Battlefield 1918 vraagt zeker wat tijd maar ook kennis. Bij deze willen wij de stappen uiteen leggen. Volg deze stappen en we zullen ervoor zorgen dat de installatie vlug, vlot en goed verloopt. Indien een stap werd gedaan, gelieve de volgende stap uit te voeren. Succes!

 • STAP 1: eerste moet Battlefield 1942 op de computer geïnstalleerd staan. Indien je Battlefield 1942 niet bezit, gelieve die te kopen (geen demo en ook geen illegale versie (Keygen)!). Open de installatie van Battlefield 1942 en volg de stappen. Eenmaal klaar, zullen ze vragen om uw spel te registreren. Gelieve dit te doen (bij problemen kan je dan EA Games raadplegen).
 • STAP 2: Battlefield begon met versie 1.0 en eindigt in heden met versie 1.61b. Dit liet ervoor zorgen dat er meer mogelijkheden waren, maar ook de gameplay verbeterde met minder bugjes (fouten). Controleer uw versie door Battlefield 1942 te openen tot het menu (waar je singleplayer, multiplayer, options etc kan terug vinden met een groene achtergrond met het Battlefield Logo). Links onderaan, bij het kleine Dice logo, zie je de versie (zie screenshot). Controleer uw versie met de hieronder gegeven patches. Gelieve alle patches uit te voeren indien nodig! Stel je hebt versie 1.0, dan begin je met de eerste patch en vervolgens de tweede en derde patch in volgorde installeren. Stel je hebt versie 1.5, dan start je met de tweede patch enzovoort.....

  Patch 1: voor alle versies onder versie 1.5.
  Patch 2: voor versie 1.5
  Patch 3: voor versie 1.6

  Indien je hiermee klaar bent, gelieve de versie nog eens te controleren. Normaal zou alles goed zijn verlopen.
 • STAP 3: Punkbuster is een gratis programma die in staat tot de veiligheid in Battlefield 1942 (inclusief de modificaties) tegen criminaliteit waaronder cheaters en hackers. Daarom raden we je aan Punkbuster te installeren. Deze vereist enorm veel geduld. Ook Punkbuster brengt sinds 2010 geen nieuwe updates meer uit (met kritiek van de spelers omdat de laatste versie ook verdween van de website wat het updaten niet mogelijk maakt). Maar geen nood. We hebben wel altijd een oplossing. Installeer Punkbuster. Die kreeg je mee met uw Battlefield 1942. Indien je vier schijven hebt (Battlefield 1942, Battlefield 1942: Road to Rome en Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII), dan staat Punkbuster op schijf vier. Steek die in, ga naar "Deze Computer" en klik met rechtermuisknop op uw schijf en klik op verkennen. Indien je Punkbuster hebt geïnstalleerd, download het FH1 Toolbox#Codenaam Enigma... programmaatje. Start deze op indien je deze op de computer hebt staan. Dit werd gemaakt voor een andere modificatie genaamd Forgotten Hope (FH) en als je deze niet op de computer hebt, zal je normaal foutmeldingen krijgen dat Forgotten Hope niet werd gevonden....gewoon negeren. Dan kan je Punkbuster zien staan. Erop klikken en de stapp volgen.
 • STAP 4: test Punkbuster door op enkele multiplayer servers te gaan (kan je zien door het Punkbuster logo voor de servers). Speel wat en indien je geen problemen hebt, dan is Punkbuster in orde. Stel dat je word gekickt uit de server met de melding "RESTRICTION:service communication failure: PnkBstra.exe"? Download dit bestandje en voert deze uit. Probleem zou opgelost moeten zijn. Crash je spel? Geen nood, we hebben wellicht de oplossing! Battlefield 1942 heeft een bug. Het spel crash onmiddellijk of na een tijdje. Dit is niet de schuld van de makers van Battlefield 1942, maar de schuld van de Punkbuster makers. Zoals vermeld en reeds gedaan (als je de stappen niet oversloeg) moet Punkbuster bijgewerkt worden. Hierdoor werden talrijke problemen ontstaan die je door slechts twee manieren kunt bestrijden. Ofwel zoek je een server waarvan Punkbuster niet actief is, wat hopeloos is, ofwel doe je het volgende.

  1: Klik met uw rechtermuisknop op de snelkoppeling van Battlefield 1942.
  2: Klik nadien op Eigenschappen en ga naar Compabiliteit.
  3: Je zou daar uw Compabiliteitsmodus kunnen instellen. Stel de Compabiliteitsmodus in als Windows 2000 en zorg dat je het vinkje aangevinkt hebt. Heb je een Windows 98 of 2000, dan neem je best contact op met EA Games (indien je problemen hebt). De kans bestaat +80% dat dit de oplossing is. Dus negeer zeker en alvast deze regel niet!

 • STAP 5: nu gaan we Battlefield 1918 installeren. Download Battlefield 1918 V3.0. Voor we hiermee starten, ga naar de snelkoppeling van Battlefield 1942. Deze vind je op uw bureaublad of in de lijst van start, onder programma's en map EA games. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling (niet op de map!!! Snelkoppeling is herkenbaar aan het Battlefield 1942 pictogram (een tankje)) en ga naar eigenschappen. Bij doel controleer je twee zaken.

  1: de schijf waarop deze werd geïnstalleerd (begin van zin: bijvoorbeeld C)
  2: welke benaming werd gegeven aan de map waar de programma's staan. (meestal Program Files)

  Voorbeeldje: "C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\BF1942.exe". Battlefield 1942 staat vermeld op de C schijf onder de map Program Files. Controleer dit ook bij u. Dan klik je op de installatie van Battlefield 1918. Op de de vierde scherm moet je normaal de map vermelden waar je deze wil installeren. Wijzig deze map enkel wat nodig is. Dus de schijf en de benaming van Program Files (INSTALLATIE STAAT VERMELD ALS PROGRAMME! OPLETTEN HIER!!!). Let op hoofdletters! Dan kan je de stappen verder afleggen tot het einde. Welkom in Battlefield 1918!

Zo, dit zou moeten lukken. Indien er problemen zijn, mail je best Battlefield 1918 of EA games. Iets niet duidelijk, bezoek het Battlefield 1918 topic in het forum. Ciao to the Battlefield! Wij vragen dan ook om de link te bezoeken en uw stem te geven. Zo weten wij hoe goed wij u hebben geholpen zodat wij kunnen nazien of we jullie nog beter kunnen helpen.

Externe Links

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Battlefield_1918"
Personal tools