/** * */

Baden

SMS Baden. De witte cirkels op de torens zijn vliegtuigherkenningstekens.
SMS Baden. De witte cirkels op de torens zijn vliegtuigherkenningstekens.
SMS Baden (slagschip)
Land: Duitsland
Klasse: Bayern-klasse (4 schepen: Bayern, Baden, Sachsen, Württemberg [laatste twee onvoltooid])
Waterverplaatsing (toegelaten tonnen): 31.987
Afmetingen (lengte / breedte / diepgang): 182,4 m (over alles) / 30,2 m / 8,5 m
Bewapening (kanons / torpedobuizen): 8 x 38 cm 16 x 15 cm / 5 x 60 cm
Pantser (gordel / dek / hoofdgeschutstorens): 35 cm (uiteinden 10 cm) / 3-12 cm / 12-35 cm
Voortstuwingsinstallatie (ketels / machines): 11 kolen, 3 olie / Schichau turbines, 3 schroefassen
Totale APK: 52.000
Brandstofvoorraad: kolen 3400 t; olie 620 t
Prestaties (snelheid / actieradius): 22,25 knopen / 7570 zeemijl bij 10 knopen
Bemanning: 1171
Gebouwd door: Schichau, Danzig
Opdracht verstrekt: 1912
Kiel gelegd: sept. 1913
Tewaterlating: okt. 1915
In dienst gesteld: okt. 1916
Einde: aug. 1921 als doelschip bij Portsmouth door Engelsen tot zinken gebracht

SMS Baden, op 30 oktober 1915 te water gelaten bij de Ferdinand Schichau-scheepswerf in Danzig, sloot zich een jaar later bij de vloot aan. Het was het laatste Duitse vlaggenschip en – samen met zusterschip Bayern – het grootste slagschip van de Keizerlijke Marine. Beide schepen voerden voor het eerst een 38 cm-hoofdbewapening – alle tussenliggende kalibers werden overgeslagen – hoewel deze een lichtere granaat afschoot dan de Britse schepen met 38 cm-kanons. Ten opzichte van de voorgaande klassen werd tegelijkertijd het aantal kanons van de hoofdbewapening gereduceerd van 10 naar 8 in 2 x 2 boven elkaar opgestelde dubbeltorens op voor- en achterschip. Daardoor kon ook de citadel (= centrale gepantserde gedeelte van de romp) korter zijn en de bepantsering nog zwaarder dan van de voorgaande König-klasse slagschepen. Baden en Bayern waren de eerste Duitse slagschepen die oorspronkelijk met een driepootmast waren uitgerust.

Britse zeelieden rijden paardje op de enorme kanons van het slagschip. Baden was een van de weinige schepen die door de Britten in Scapa Flow nog tijdig op het droge konden worden getrokken.
Britse zeelieden rijden paardje op de enorme kanons van het slagschip. Baden was een van de weinige schepen die door de Britten in Scapa Flow nog tijdig op het droge konden worden getrokken.

Scapa Flow was het kerkhof van de Duitse vloot. Volgens de bepalingen van de wapenstilstand zou de vloot, in afwachting van het definitieve vredesverdrag – geïnterneerd worden in een neutrale haven, en zo dit niet mogelijk was, in een geallieerde haven; het werd: de oorlogshaven van aartsvijand Engeland in Scapa Flow. Na maanden van zinloos wachten gaf de Duitse bevelhebber, vice-admiraal v. Reuter, op 21 juni 1919 opdracht de schepen te laten zinken, waarmee de zo gevreesde Duitse vloot had opgehouden te bestaan. Baden kon, als een van de weinige Duitse schepen, nog door de Britten op het strand worden gezet. Het definitieve einde van het schip kwam op 21 aug. 1921, toen het als doelschip bij Portsmouth door artillerievuur tot zinken werd gebracht.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Baden"
Personal tools