/** * */

Albatros Flugzeugwerke

Verschillende Albatros toestellen. In correcte volgorde.Albatros B.I (1913)Albatros D.I (1916)Albatros L.77v (1923)Albatros L.75 "Ass" (1928)
Enlarge
Verschillende Albatros toestellen. In correcte volgorde.
Albatros B.I (1913)
Albatros D.I (1916)
Albatros L.77v (1923)
Albatros L.75 "Ass" (1928)

Inhoud

Geschiedenis van Albatros

Albatros Flugzeugwerke, of kortweg Albatros, was een Duitse vliegtuigfabrikant die gespecialiseerd was in vrijwel alle categorieën vliegtuigen: verkenningsvliegtuigen, jachtvliegtuigen en zelfs bommenwerpers. Het bedrijf werd opgericht als de Pilot-Flugtechnische Gesellschaft für Kunst- und Schauflüge door Dr. Walter Huth in Johannisthal/Adlershof, een wijk van Berlijn. De eerste toestellen waren Franse eendekkers die in licentie door de fabriek werden gebouwd. Maar ook Duitse toestellen werden gebouwd door het bedrijf, zoals de Albatros Taube.

In 1911 begon de productie van tweedekkers en vanaf 1912 ging het bedrijf nog verder, namelijk met het bouwen van watervliegtuigen. In 1912 en later braken Hellmuth Hirth en anderen verschillende records met Albatros-vliegtuigen. Een van zijn beste (en trouwens ook beroemdste) ontwerpers was Ernst Heinkel die in 1913 bij het bedrijf van Huth in dienst trad. Een van diens eerste ontwerpen was de Albatros B.I. Ook de Albatros C-typen werden ontworpen door Ernst Heinkel.

Toen het bedrijf reeds omgedoopt was tot Albatros (voor 1914), zette het (dankzij ontwerper Robert Thelen) een grote stap in de militaire luchtvaart met de Albatros D.I. De D.I was het begin van een succesvolle Albatros D-serie die bestond uit de Albatros D.I, D.II, D.III, D.IV, D.V en de D.Va. Ze betekenden een enorme vooruitgang vergeleken met de ontwerpen die door andere fabrikanten werden ontwikkeld, zowel bij de Centralen als bij de Entente. Dankzij hun puntige neus en gladde sigaarvormige romp uit multiplex, wat de aerodynamica verhoogde, leverden de D-types van Albatros een voor die tijd enorme prestatie. De D-serie was een combinatie met de stabilo van de Albatros C.III en het nieuwe kielvlak dat eerder werd toegepast bij de Albatros C.V. De motor bestond uit een watergekoelde lijnmotor. Hierdoor had de motor geen lucht nodig om gekoeld te worden, zodat de neus door de puntige kap geheel afgesloten kon worden wat de aerodynamica ten goede kwam.

Door de komst van de Fokker D.VII werden de Albatrostoestellen echter ouderwets. Het bedrijf bouwde overigens zelf ook Fokker-toestellen. Op 11 november 1918 (de dag van de Wapenstilstand) werd de bouw van militaire vliegtuigen verboden (zie: Verdrag van Versailles), zodat het bedrijf andere ontwerpen moest realiseren om te overleven: het ging passagiersvliegtuigen bouwen. Een van de eerste succesvolle Albatros-passagiersvliegtuigen was de Albatros L58 die in 1923 ten toon werd gesteld. In 1928 bouwde het bedrijf zijn eerste jachtvliegtuig na de Eerste Wereldoorlog, de Albatros L.77v. Twee jaar later werd het bedrijf samengevoegd met het beroemde Focke-Wulf, dat tot 1964 zou blijven bestaan.

Albatros toestellen volgens soort

B-Type (lichte bommenwerpers)

C-Type (verkenningsvliegtuigen)

D-Type - Dr-Type (jachtvliegtuigen)

G-Type (lange afstandbommenwerpers)

W-Type (watervliegtuigen)

Overige toestellen

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Albatros_Flugzeugwerke"
Personal tools