Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hťt WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privť berichten te bekijkenLog in om je privť berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Huisregels.

 
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Belangrijke mededelingen Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Het team
Site Admin


Geregistreerd op: 8-2-2005
Berichten: 16

BerichtGeplaatst: 08 Feb 2005 8:45    Onderwerp: Huisregels. Reageer met quote

Welkom
Welkom op forumeerstewereldoorlog. Het aanbieden van een forum met als thema de Eerste Wereldoorlog is een middel om de belangstelling voor dat thema in Nederland te bevorderen. Dat is onze doelstelling. Met nadruk stellen we dat ook Vlaamse users meer dan welkom zijn. Om het forum voor iedereen zo aangenaam mogelijk te houden word je geacht je aan een paar simpele spelregels te houden. De meeste spreken voor zich, ze zijn gebaseerd op normale fatsoensregels, maar voor de duidelijkheid noemen we ze toch maar even.

Regels
Heb respect voor je mede-users, laat ze in hun waarde en wees niet onnodig kwetsend of storend tegenover anderen. Respecteer elkaars mening en wees je ervan bewust dat niet iedereen hetzelfde kennisniveau heeft. Vermijd flamewars en getroll. We komen hier allemaal om van elkaar te leren ťn voor de gezelligheid, niet om koste wat het kost een wedstrijdje discussieren te winnen.
Blijf zo veel mogelijk on-topic, slowchatten kan in de daarvoor bestemde topics.
Quote niet een hele lange tekst, maar alleen de zinnen waarop je wilt reageren.
Signatures, userplaatjes en usernames vallen net zo goed onder de netiquette en worden indien nodig verwijderd.

Usernaam
Om dit forum zo helder en transparant mogelijk te houden mag een user zich slechts onder ťťn usernaam registreren. Dit voorkomt misverstanden en onduidelijkheden. In uitzonderingsgevallen kan een username, na overleg met het forumteam, gewijzigd worden.

Wat niet mag
Het plaatsen van onsmakelijke foto's of filmpjes: plaats ze netjes achter een linkje met een waarschuwing.
Racistische of discriminerende opmerkingen, nazi-revisionisme en holocaust-ontkenning worden niet getolereerd. Hakenkruizen en overig nazi-materiaal worden verwijderd. Het schreeuwen in topics (typen in hoofdletters) wordt niet gewaardeerd.
Tik normaal Nederlands, BrEeZahTaAl is erg vermoeiend en storend.

Iedere gebruiker is natuurlijk volledig verantwoordelijk voor zijn/haar posts. Voor de door users verkondigde meningen aanvaardt de forumleiding geen enkele aansprakelijkheid.

Nederlandse en buitenlandse wetgeving
We zijn niet bepaald dol op users die met metaaldetectoren de slagvelden afstropen en dat gedrag hier, door het vertellen van enthousiaste verhalen, aanmoedigen. Middels strenge wetgeving is het in BelgiŽ en Frankrijk verboden op zoek te gaan naar overblijfselen van de strijd in '14-'18, zeker als het tot doel heeft de gevonden spulletjes mee te kunnen nemen. Het geldt daar niet als een simpele overtreding, maar als misdaad. Wij zijn van mening dat iedere toerist zich te houden heeft aan de wetten die gelden in het land waar hij verblijft. Ook thuis in Nederland of BelgiŽ gelden wetten waar we ons aan moeten houden. We stellen het uitdrukkelijk niet op prijs als verzamelaars hier items laten zien die door de betreffende wapen- en munitiewetten zijn verboden. Ook al zijn ze nog zo ongevaarlijk. Verzamelen is leuk, maar moet dat ook op ons forum blijven.

Herhaalde overtredingen
Herhaaldelijke overtredingen leveren een forumban op. Let wel, we bannen pas in uiterste noodzaak, we zitten hier niet om te bannen, maar om een aangenaam forum te hebben.

Banreglement
1e ban, 48 uur met een proeftijd van een week.
2e ban, 1 week met een proeftijd van een maand.
3e ban, 1 maand met een proeftijd van 3 maanden.
4e ban, volledig weg.
Bij ernstige overtredingen en wangedrag kan hiervan worden afgeweken.

Aan- en verkoop van goederen
We beschouwen het opnemen van een "te koop aangeboden-topic" en een "te koop gevraagd-topic" op dit forum als een extra service aan onze users. Het gebruik is gratis, maar we nemen geen enkele verantwoording als een aan- of verkoop niet naar wens verloopt. Wel worden we graag via een PB op de hoogte gebracht als er sprake is van (vermoedelijk) onwettig/onrechtmatig handelen, zodat we passende maatregelen kunnen nemen. Bij het te koop aanbieden graag een (vraag)prijs vermelden. Items die in Nederland of BelgiŽ verboden zijn mogen niet worden aangeboden.

Spam, reclame e.d.
Om dit forum voor iedereen zo aangenaam mogelijk te houden zal spam, evenals alle andere vormen van reclame, onmiddellijk worden verwijderd. Een user die dergelijke boodschappen plaatst zal op zijn gedrag worden aangesproken. Betreft het een ernstige overtreding van deze regel dan kan hij zonder waarschuwing van dit forum worden verwijderd. Dit geldt ook als er van een niet-commercieel doel sprake is.
Het plaatsen van recensies beschouwen we overigens niet als reclame en juichen we zelfs toe.

Privacy policy
Het team van dit forum verklaart hierbij dat alle persoonsgegevens strikt vertrouwelijk behandeld worden. Mailadressen, IP-adressen en andere persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt en zullen niet voor commerciŽle doeleinden worden gebruikt.

We wensen iedere gebruiker oprecht een heel leerzame en vooral een heel fijne tijd op dit forum toe.

Het team: Regulus en Yvonne
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privť bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45666

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2006 19:54    Onderwerp: Reageer met quote

Aanvulling op de huisregels
13 september 2006


Torrents

Er zijn veel WO1 materialen die via Bittorrent verspreiden.
Als je alleen directe link naar de .torrent plaatst, dan is het natuurlijk geen enkel probleem. Maar post geen links naar sites waar ook tal van andere, wellicht minder legale, torrents te vinden zijn. Hou het dan bij de .torrent zelf, en zet er bij dat het legaal is.
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privť bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Belangrijke mededelingen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group