Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Australische soldaten uit WOI geďdentificeerd dankzij DNA

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> WO1 in het nieuws Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
LukGeregistreerd op: 11-6-2006
Berichten: 121

BerichtGeplaatst: 04 Sep 2007 20:33    Onderwerp: Australische soldaten uit WOI geďdentificeerd dankzij DNA Reageer met quote

Australische soldaten uit WOI geďdentificeerd dankzij DNA-onderzoek
Het Laatste Nieuws – 04 september 2007 – 20u28
Wetenschappers zijn erin geslaagd twee Australische soldaten uit WOI, die vorig jaar samen met drie collega's werden ontdekt bij graafwerken in Zonnebeke, te identificeren. De identificatie kwam er dankzij doorgedreven historisch onderzoek en uniek vergelijkend DNA-onderzoek. De vijf Australische soldaten worden op 4 oktober herbegraven op het Buttes New British Cemetery in Zonnebeke.

De identificatie van de twee soldaten, die samen met de andere drie soldaten precies negentig jaar geleden om het leven kwamen tijdens de slag van Passendale, is uniek. Toen de soldaten vorig jaar werden teruggevonden - in dekens gewikkeld en samengebonden met koperdraad - droegen ze geen tekens of documenten die tot hun identificatie konden leiden. De vondst kreeg grote weerklank in Australië.
Uit lijsten van vermiste Australische soldaten werd een selectie gemaakt van soldaten die meer dan waarschijnlijk om het leven kwamen op de plek waar de ontdekking werd gedaan. Op basis van die resultaten werd gezocht naar rechtstreekse afstammelingen. De onderzoekers genereerden op die manier de namen van dertig mensen die mogelijk familie zijn van de teruggevonden soldaten. Vergelijkende DNA-stalen leidden tot de identificatie van twee soldaten; voor het eerst in de geschiedenis is dat. (belga/hln)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
KHUKRIGeregistreerd op: 27-3-2007
Berichten: 727

BerichtGeplaatst: 04 Sep 2007 20:50    Onderwerp: Buttes New British Cemetery Reageer met quote

Wij zullen proberen aanwezig te zijn op 04 oktober.
Gaat er anders nog iemand naartoe ?
Grtz,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
erikGeregistreerd op: 2-11-2005
Berichten: 944
Woonplaats: maaseik

BerichtGeplaatst: 04 Sep 2007 21:43    Onderwerp: Reageer met quote

Dat is zeer goed nieuws.
Ga er ook naartoe.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
vetjeGeregistreerd op: 30-5-2006
Berichten: 2310

BerichtGeplaatst: 05 Sep 2007 8:12    Onderwerp: Reageer met quote

Zal proberen e, kunnen wel dagje les missen Smile
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Kleine VuurkruiserGeregistreerd op: 3-12-2006
Berichten: 2173

BerichtGeplaatst: 05 Sep 2007 8:19    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Gaat er anders nog iemand naartoe ?


Normaal wel ja....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
SpilingGeregistreerd op: 30-5-2005
Berichten: 998
Woonplaats: Coast

BerichtGeplaatst: 05 Sep 2007 11:16    Onderwerp: Reageer met quote

Prachtig werk.
_________________
"Less is More" (Mies van der Rohe)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
WienneGeregistreerd op: 25-7-2006
Berichten: 1086
Woonplaats: Waarschoot

BerichtGeplaatst: 05 Sep 2007 12:10    Onderwerp: Reageer met quote

Zeker aanwezig...
_________________
'Better the pride that resides in the Citizen of the World,
Than the pride that divides when a colourful rag is unfurled'

Wienne's site
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
1stLF/SRD
Rumkruik


Geregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 3010

BerichtGeplaatst: 05 Sep 2007 16:20    Onderwerp: Reageer met quote

Een kroon op het werk van velen.

Hier typt een zeer blij man!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Eddy GeurtsenGeregistreerd op: 27-8-2005
Berichten: 287
Woonplaats: Hengelo Gld

BerichtGeplaatst: 05 Sep 2007 17:24    Onderwerp: Reageer met quote

Ja, wij gaan er ook naar toe. Wel een heel eind rijden maar we willen een nachtje op de camping in Ieper overnachten, volgens onze info is die dan nog open.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 05 Sep 2007 20:51    Onderwerp: Reageer met quote

Hierbij het officiele persbericht van het MMP die ons zopas toegestuurd werd, met dank aan Freddy Declerck :

INTERNATIONALE PRIMEUR VOOR ZONNEBEKE:
90 JAAR NA DE SLAG VAN PASSENDALE WORDEN VOOR HET EERST STOFFELIJKE RESTEN VAN VERMISTEN GEĎDENTIFICEERD MET DNA


Begin september 2006 werden in Zonnebeke de stoffelijke resten teruggevonden van vijf Australische soldaten. Dit gebeurde door een team van het Memorial Museum Passchendaele 1917 en de intergemeentelijke dienst Archeo7, tijdens graafwerken voor een nieuwe gasleiding op het gehucht Westhoek. Vier van de vijf skeletten waren gewikkeld in dekens en dichtgebonden met koperdraad. De stoffelijke resten van de vijfde waren toegedekt met een ‘ground sheet’ en uitzonderlijk goed bewaard. Resten van kledij, schoeisel en enkele insignes lieten geen enkele twijfel bestaan over hun nationaliteit.

Op één van de lichamen werd een tweeledige mouwinsigne teruggevonden van de 4de Australische Divisie. De vindplaats lag in het hinterland van deze divisie tussen 22 en 30 september 1917. De bataljons 45 tot en met 52 tellen voor die periode 136 vermisten, die vermeld staan op de Ieperse Menenpoort. De meeste slachtoffers vielen op 26 september tijdens de Slag om het Polygoonbos en in de daaropvolgende dagen door artilleriebeschietingen. Niet ver van de vindplaats passeerde een medische evacuatieroute.

Van minstens 30 vermisten is teruggevonden dat ze rond de vindplaats bijgezet werden op een kleine begraafplaats. Deze is na de oorlog ontruimd, waarbij de meeste slachtoffers echter als onbekenden begraven zijn. Hun persoonlijke bezittingen waren immers teruggestuurd naar Australië en de kruisen die de graven markeerden, zijn meer dan waarschijnlijk verloren gegaan in latere gevechten. Op de een of andere manier zijn de stoffelijke resten van de vijf teruggevonden Australiërs bij de na-oorlogse opruimingswerken over het hoofd gezien, misschien omdat er al een weg overliep.

Door tussenkomst van de Belgische Dienst Oorlogsgraven werden van elk van de vijf stoffelijke resten DNA-stalen genomen. Intussen kon door forensisch onderzoek van vier van de vijf slachtoffers ook de leeftijd en de doodsoorzaak bepaald worden. Na intensief speurwerk door de Australische autoriteiten en met hulp van de Australische media, werden van drie mogelijke slachtoffers verwanten teruggevonden. Hun genetische data werden overgemaakt naar België, waar vastgesteld is dat er bij twee van de drie betrokkenen onmiskenbare overeenkomsten waren.

Skelet n°5 is geďdentificeerd als dat van Private 3504 John Hunter van het 49th Battalion AIF uit Nanango in Queensland. Hunter was landwerker van beroep en nam op 25 oktober 1916 dienst, maar arriveerde pas midden augustus 1917 aan het Westelijk front. Op 26 september 1917 viel de 4de Divisie aan in de richting van Zonnebekedorp, links van het Polygoonbos. Zijn vuurdoop werd meteen ook zijn dood. Volgens de familie-overlevering zou Johns jongere broer Jim, die bij dezelfde eenheid diende, hem helpen begraven hebben.

In de nasleep van de Slag om het Polygoonbos, kwam op 30 september 1917 ook 1868 George Calder van het 51st Battalion AIF om het leven. Deze mijnwerker uit Boulder, Western Australia ging op 12 januari 1916 bij het leger en werd uiteindelijk bevorderd tot Sergeant. Een jaar na zijn dood ontving George’s broer John een gouden ring, een schaartje, een zakdoek en een vulpen die op het lichaam gevonden waren. Moeder Janett kreeg postuum zijn medailles. Calder werd thans geďdentificeerd als slachtoffer n°3.

Het is de allereerste keer dat stoffelijke resten uit de Eerste Wereldoorlog, nagenoeg zonder bijvondsten, geďdentificeerd worden door een combinatie van doorgedreven historisch onderzoek en DNA. Bepalend voor de determinatie was ook het deskundig archeologisch onderzoek, uitgevoerd door een team van de intergemeentelijke archeologische dienst Archeo7 en het Memorial Museum Passchendaele 1917. Het Museum, gespecialiseerd in de Slag van Passendale, tekende eveneens voor het historisch onderzoek, samen met de Australian Army History Unit. Het DNA-onderzoek op de beenderen en de verwerking ervan gebeurde volledig in België, bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. Deze interdisciplinaire en professionele aanpak opent belangrijke perspectieven naar de toekomstige berging van slachtoffers.

De ‘Zonnebeke Five’ worden op 4 oktober 2007 herbegraven op Buttes New British Cemetery. Vanaf 14u00 vertrekken gratis pendelbussen aan het Kasteel van Zonnebeke, want parkeren in de omgeving van de begraafplaats is niet mogelijk. De plechtigheid zelf begint om 15u00 en zal geleid worden door een detachement van het 51st Battalion, waartoe ook één van de slachtoffers behoorde. De plechtigheid wordt bijgewoond door tientallen buitenlandse prominenten en door de naaste verwanten van de thans geďdentificeerden. Op 4 oktober zal in Zonnebeke ook heel wat internationale media neerstrijken, want de belangstelling in de Angelsaksische landen is bijzonder groot.

Na afloop van de plechtigheid brengen Belgische legerbussen het publiek opnieuw terug naar Zonnebeke. Daar is er om 18u30 een gratis herinneringsconcert van de Nieuw-Zeelandse wereldster Hayley Westenra, ‘Songs for Passchendaele’. Wie er al van ’s morgens bij wil zijn, kan nog deelnemen aan plechtigheden om 9u30 voor de gevallen Nieuw-Zeelanders op ’s Graventafel en om 11u00 voor alle ANZACS op Tyne Cot Cemetery. Daarmee opent het Memorial Museum van Zonnebeke meteen ook haar ANZAC-weekend als derde luik van 90 Jaar Slag van Passendale.

Meer info:
Memorial Museum Passchendaele 1917
t.a.v. Franky Bostyn (conservator) of Debbie Manhaeve (persverantwoordelijke)
Ieperstraat 5 Zonnebeke 8980 België
Tel 0032 51 77 04 41 – info@passchendaele.be
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 10 Sep 2007 19:23    Onderwerp: Reageer met quote

Het ganse verhaal begon vorig jaar in september toen Johan Vandewalle uit Zonnebeke de ontdekking deed van menselijke resten die soldaten uit WO I bleken te zijn :

http://forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=6230
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
pattenGeregistreerd op: 3-10-2006
Berichten: 1587
Woonplaats: roeselare

BerichtGeplaatst: 10 Sep 2007 20:07    Onderwerp: Reageer met quote

zo zie je maar regulus wat men tegenwoordig allemaal kan he
nu krijgen die soldaten eindelijk rust
_________________
patrick vancoillie
laat ons de belgische gesneuvelde soldaten nooit vergeten wat er ook moge gebeuren...... diksmuide...merkem....nieuwpoort ..... de ijzer !!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail MSN Messenger
BertGeregistreerd op: 25-5-2005
Berichten: 481
Woonplaats: Dendermonde

BerichtGeplaatst: 11 Sep 2007 22:58    Onderwerp: Reageer met quote

Fantastisch nieuws is dit. Ik zit nu de andere kant van de wereld maar het was een voorrecht om samen met Dieter, Kristof, Johan en Franky de exhumatie en het onderzoek te mogen uitvoeren.

groeten,

Bert
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
SpilingGeregistreerd op: 30-5-2005
Berichten: 998
Woonplaats: Coast

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2007 11:14    Onderwerp: Reageer met quote

Regulus 1 @ 10 Sep 2007 20:23 schreef:
Het ganse verhaal begon vorig jaar in september toen Johan Vandewalle uit Zonnebeke de ontdekking deed van menselijke resten die soldaten uit WO I bleken te zijn :


Wat zou de reden zijn dat Johan Vandewalle niet voorkomt in de officiële perstekst van het MMP?
_________________
"Less is More" (Mies van der Rohe)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ww_soldierGeregistreerd op: 11-8-2006
Berichten: 1074
Woonplaats: Gentbrugge

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2007 16:49    Onderwerp: Reageer met quote

Spiling @ 12 Sep 2007 12:14 schreef:

Wat zou de reden zijn dat Johan Vandewalle niet voorkomt in de officiële perstekst van het MMP?


Dat weet je denk ik wel, en ik vind niet dat we hier verder moeten op ingaan of het uitsmeren. Als dat dan al überhaubt de reden is.
_________________
Wir kämpfen nicht für Vaterland. Und nicht für Deutsche Ehre! Wir sterben für den Unverstand. Und für die Millionäre.


Laatst aangepast door ww_soldier op 12 Sep 2007 16:50, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
ww_soldierGeregistreerd op: 11-8-2006
Berichten: 1074
Woonplaats: Gentbrugge

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2007 16:50    Onderwerp: Reageer met quote

Ik vind het wel jammer dat ik er niet bij zal kunnen zijn. Al hoop ik nog op een wonder (aanpassing lesrooster op 1 oktober)
_________________
Wir kämpfen nicht für Vaterland. Und nicht für Deutsche Ehre! Wir sterben für den Unverstand. Und für die Millionäre.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45654

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 12:11    Onderwerp: Reageer met quote

Bert @ 11 Sep 2007 23:58 schreef:
Fantastisch nieuws is dit. Ik zit nu de andere kant van de wereld maar het was een voorrecht om samen met Dieter, Kristof, Johan en Franky de exhumatie en het onderzoek te mogen uitvoeren.

groeten,

Bert

Ik denk dat zoiets ook geweldig goed voelt Bert.

Ik heb in de loop der jaren het geluk gehad met mensen te babbelen die stoffelijke resten gevonden hebben.
Johan vanderWalle, Andrë Hooreweghe en het echtpaar op wiens stuk grond Thomson gevonden was.
En allen spraken met een grote compassie over "hun"mannen. Op de een of andere manier schept het een band die wij misschien wel kunnen begrijpen, maar niet goed aanvoelen?

Geen van de mensen die ik sprak slaat zich op de borst, of trompettert het rond, ze hoeven geen "erkenning" daar gaat het ze nieteens om.
Het is een soort, zoals ik het ervaren heb, uniek moment, een "iets"tussen de vinder en gevondene. En dat unieke moment is weg op het moment dat er anderen bijkomen en het hele circus gaat draaien. Dan is blijkbaar de vinder ook niet meer belangrijk, maar slechts "de vinder"


Ik besef terdege dat dit misschien heel erg als een post van een vrouw overkomt, kan ook niet anders Smile
Maar laten we ook "de vinders" niet uit het oog verliezen, ook zij zijn een schakel in het geheel.
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
radyGeregistreerd op: 25-5-2007
Berichten: 333

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 12:16    Onderwerp: Reageer met quote

Zéér mooi gezegd, Yvonne...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
SpilingGeregistreerd op: 30-5-2005
Berichten: 998
Woonplaats: Coast

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 12:55    Onderwerp: Reageer met quote

weinig aan toe te voegen Yvonne.
_________________
"Less is More" (Mies van der Rohe)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
EzraGeregistreerd op: 3-8-2006
Berichten: 158

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 15:10    Onderwerp: Reageer met quote

Heel mooi gesproken Yvonne. Bijzondere en persoonlijke ontmoetingen met het toch nog levende verleden, voorbehouden aan hen die die mannen voor het eerst vonden. De emoties en gevoelens op dat ogenblik moeten onbeschrijflijk zijn. Alsof ze een brug slaan naar het individu, 90 jaar terug.

Maar wij als toeschouwers kunnen daar alleen maar fragmenten van ervaren in het contact met die vinders. In de wereld van alledag, van de prestaties, de haat en nijd, de ruzies en de afgunst.

ww_soldier @ 12 Sep 2007 17:49 schreef:
Spiling @ 12 Sep 2007 12:14 schreef:

Wat zou de reden zijn dat Johan Vandewalle niet voorkomt in de officiële perstekst van het MMP?


Dat weet je denk ik wel, en ik vind niet dat we hier verder moeten op ingaan of het uitsmeren. Als dat dan al überhaubt de reden is.


Waarom is dit onderwerp bijna besmet? Als ik het aan mensen vraag, vallen ze ineens stil. Dutroux is nog meer bespreekbaar dan dit. Waarom is dat? Ik ben daar oprecht nieuwsgierig naar. Op een neutraal forum als dit mogen de standpunten toch wel weergegeven worden, door alle partijen? Is dat niet een eerste stap naar samenwerking?

Ik weet nergens van, ik sta er buiten. en weet echt niet wat de redenen zijn. Ik zou ze graag vernemen. Zonder bijbedoelingen, zonder branden te willen aanwakkeren.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Arcen

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 16:00    Onderwerp: Reageer met quote

Yvonne @ 18 Sep 2007 13:11 schreef:
[Geen van de mensen die ik sprak slaat zich op de borst, of trompettert het rond, ze hoeven geen "erkenning" daar gaat het ze nieteens om. Het is een soort, zoals ik het ervaren heb, uniek moment, een "iets"tussen de vinder en gevondene. En dat unieke moment is weg op het moment dat er anderen bijkomen en het hele circus gaat draaien. Dan is blijkbaar de vinder ook niet meer belangrijk, maar slechts "de vinder"
Ik besef terdege dat dit misschien heel erg als een post van een vrouw overkomt, kan ook niet anders Smile
Maar laten we ook "de vinders" niet uit het oog verliezen, ook zij zijn een schakel in het geheel.


Inderdaad: VROUWENPRAAT......................, maar daarom nog wel zo mooi!! Cool Laughing
En Ezra is benieuwd naar de haat en nijd redenen: nieuwsgierig mannetje..... Evil Wink
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
EzraGeregistreerd op: 3-8-2006
Berichten: 158

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 17:10    Onderwerp: Reageer met quote

r3slotboom @ 18 Sep 2007 17:00 schreef:
Inderdaad: VROUWENPRAAT......................, maar daarom nog wel zo mooi!! Cool Laughing
En Ezra is benieuwd naar de haat en nijd redenen: nieuwsgierig mannetje..... Evil Wink

Ik vroeg me alleen af waarom Vandewalle niet in dat persbericht stond. En dat is iets anders dan vragen naar de reden van haat en nijd. Want wie zegt dat haat en nijd de oorzaak is dat hij er niet in stond? Misschien wou hij het zelf niet, misschien wou de familie niet?

Hoe dan ook, als persoonlijke twisten de reden zijn, dan zijn die verder hun zaak. Ik heb me niet in de achtergronden daarvan te mengen. En die interesseren me ook niet. Ik beperk me tot de redenen van het niet vermelden, c'est tout.

Doel daarvan is om tot bezinning en relativering op te roepen, om in ieder geval dit soort situaties niet te besmetten met locale gevechtjes.
Uit respect voor de gevallenen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
geluveldGeregistreerd op: 14-11-2005
Berichten: 781
Woonplaats: Zonnebeke

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 18:35    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Waarom is dit onderwerp bijna besmet? Als ik het aan mensen vraag, vallen ze ineens stil. Dutroux is nog meer bespreekbaar dan dit. Waarom is dat? Ik ben daar oprecht nieuwsgierig naar. Op een neutraal forum als dit mogen de standpunten toch wel weergegeven worden, door alle partijen? Is dat niet een eerste stap naar samenwerking?

Ik weet nergens van, ik sta er buiten. en weet echt niet wat de redenen zijn. Ik zou ze graag vernemen. Zonder bijbedoelingen, zonder branden te willen aanwakkeren.
hahahahahahahaha,

heb je een uurtje....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Arcen

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 18:40    Onderwerp: Reageer met quote

Ezra @ 18 Sep 2007 18:10 schreef:
Doel daarvan is om tot bezinning en relativering op te roepen, om in ieder geval dit soort situaties niet te besmetten met locale gevechtjes. Uit respect voor de gevallenen.


En zo is het!
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
SpilingGeregistreerd op: 30-5-2005
Berichten: 998
Woonplaats: Coast

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2007 20:07    Onderwerp: Reageer met quote

Hier worden grote Kopnagels geklopt.

Hopelijk wordt er ooit antwoord gegeven.
_________________
"Less is More" (Mies van der Rohe)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Kleine VuurkruiserGeregistreerd op: 3-12-2006
Berichten: 2173

BerichtGeplaatst: 19 Sep 2007 8:18    Onderwerp: Reageer met quote

Waarschijnlijk het gekende verhaal : "Eerzucht, heerszucht, hebzucht" ipv samen te werken.
Het is hier op het forum al bewezen dat vele kleine sprokkels plots een oplossing aanreiken.

Missen is menselijk, mensen zijn (soms) m.....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45654

BerichtGeplaatst: 18 Okt 2007 7:48    Onderwerp: Reageer met quote

New Development In ID Of Australian WW1 Soldiers

Thursday, 18 October 2007, 9:37 am
Press Release: Australian Defence Force

The Hon. Bruce Billson, MP
Minister Assisting the Minister for Defence

New Development In Identification Of Australian WW1 Soldiers

Minister Assisting the Minister for Defence, Mr Bruce Billson, today announced renewed hope for identifying the remains of three WW1 soldiers re-interred in Belgium earlier this month.

The remains of five Australian WW1 soldiers were discovered in Zonnebeke last year during a road excavation and two, Sergeant George Calder and Private John Hunter, have already been successfully identified using DNA matching from surviving female descendents.

Mr Billson said a Belgian laboratory has now been successful in extracting Y chromosome materials from the remaining three unidentified soldiers, meaning it is possible for scientists to attempt matches with male descendents of the missing soldiers.

"It is my hope that all of these soldiers will be positively identified, and the availability of this additional DNA testing has increased the likelihood that this will occur," Mr Billson said.

"Historical research has identified several possible soldiers and we will continue collecting DNA samples from surviving relatives of those soldiers, now widening the search to include male descendents."

All five soldiers were re-interred in Belgium on the 4 October 2007 in a moving ceremony attended by the Governor General of Australia, Major General Michael Jeffrey and Vice Chief of Defence Force, Lieutenant General Ken Gillespie.

Initial research revealed seven possible matches for the remains, and DNA testing successfully identified SGT Calder and PTE Hunter, whilst discounting a further two candidates.

Army will re-establish contact with descendents of the three remaining possible candidates; 4931 Private William Williams, 2488 Private George Richard Storey and 3233 Private T. A. Gibbens.
http://www.scoop.co.nz/stories/WO0710/S00441.htm
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
vetjeGeregistreerd op: 30-5-2006
Berichten: 2310

BerichtGeplaatst: 23 Okt 2007 18:44    Onderwerp: Reageer met quote

Video:

http://www.liveleak.com/view?i=856_1177206880

http://www.liveleak.com/view?i=abd_1191535228
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> WO1 in het nieuws Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group