Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Interview met The_Beno

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> FEW user interview Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Lingekopf
Bismarck


Geregistreerd op: 19-10-2006
Berichten: 16013
Woonplaats: Binnen de Atlantikwall en 135 km van het WO1-front

BerichtGeplaatst: 14 Mei 2010 21:39    Onderwerp: Interview met The_Beno Reageer met quote

Het heeft even geduurd voor we deze serie zouden voortzetten. De opzet is een beetje gewijzigd: ten eerste is het geen vaste rubriek waarin elke twee weken een nieuw interview wordt geplaatst. Ten tweede zijn de interviews hier en daar aangepast aan wat we al van de "slachtoffers" weten. Hier is het eerste van de nieuwe serie:

Algemeen:

Usernaam: The Beno

Leeftijd: 17

Woonplaats: Diksmuide

Beroep: Student (5e jaars Latijn/Wetenschap)

Andere hobby’s buiten WO1:

Met vrienden weggaan, muziek beluisteren, mountainbiken, fitness, lopen, WO2, ABL (forum over Belgisch leger), skiën, saxofoon spelen..WO1 algemeen:

Waar komt je interesse voor wereldoorlog 1 vandaan?

Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd geweest in geschiedenis. Vooral in de kleuterklas en de lagere school “leefde” ik bijna in thema’s (zoals de dinosaurussen, de Middeleeuwen, de Romeinen…). Maar 1 thema kwam altijd bovendrijven: wereldoorlogen. Dit kwam vooral door verhalen van mijn grootouders en ouders. Ik kon uren zitten luisteren naar mijn grootvader als hij vertelde over zijn avonturen in “den oorlog” (WO2).

Mijn ouders hebben vroeger een tijd in Ieper gewoond en daar heb ik ook mijn eerste levensjaren doorgebracht. Later is de band met Ieper ook altijd gebleven. Vroeger ging ik met het gezin altijd de zondag wandelen. Dat deden we meestal op de vestingen in Ieper, maar bijna elke keer bleef ik steken op Ramparts cemetry om tussen de zerkjes te liggen en de opschriften te lezen (hoewel ik nog geen letter Engels sprak).
In het middelbaar ben ik begonnen met het spelen van Call of Duty als voorbereiding op een LAN-party. Veel speelde ik niet maar door het spel begon ik interesse te tonen voor wapens van de tweede wereldoorlog. Ik begon boeken en films te kopen, en de oude interesse werd weer aangewakkerd. Een paar maanden later was ik weer in Ieper, toen ik voor de eerste keer in mijn leven the Shell Hole bookshop opmerkte. Ik wist wel dat er enkel WO1-materiaal werd verkocht, maar die interesse was ook nog niet uitgedoofd. Door in de volgende maanden meer en meer de winkel te bezoeken (en af en toe iets te kopen), begon ik weer de geschiedenisboeken over WO1 te lezen om de kennis wat bij te schaven. Nog een hele tijd later ben ik dan op FEW terechtgekomen, en dan was het hek van de dam… :p


Wat vind je het meest fascinerende aan WO1?

De technologische vooruitgang van wapens en voertuigen, maar ook plastische chirurgie die ontwikkeld werd…

Je staat bekend als verzamelaar van militaria. Hoe is die verzameling begonnen?

Zoals ik hierboven al vermeld heb, is de verzameling begonnen door een bezoek te brengen aan de SHB. Mijn eerste verzamelstukken waren twee Engelse kogels, twee Duitse hulsjes en een Duits tijdschrift. Die kogels en hulsjes heb ik al weggegeven, en het tijdschrift is onlangs besteld geweest door een FEW-user. Mijn eerste stukken heb ik dus niet meer...

Hoe kom je meestal aan je voorwerpen, en heb je bepaalde voorkeuren?

Een groot stuk van m’n verzameling heb ik ofwel gekregen of geruild. Dat is natuurlijk goedkoper dan het kopen in een winkel. Soms ga ik ook wel eens naar rommelmarkten omdat daar wel eens een koopje kan gedaan worden. Maar een bepaald percentage van de collectie komt wel nog altijd van de plaats waar het begon.
Eigenlijk koop ik een beetje van alles, zolang het niet te duur is. Maar mijn absolute voorkeur gaat uit naar wapens, explosieven en helmen.


Wat is je meest favoriete stuk en hoe ben je daaraan gekomen?

Een favoriet stuk heb ik niet echt. Maar een van de mooiere stukken die ik onlangs gekregen heb is de Belgische Mauser M89. Ik had al verschillende keren rondgekeken of ik nergens geen goedkoop geweer vond in een redelijke staat, maar aan de meeste geweren hing een redelijk prijskaartje vast. Ik was dus enorm blij toen de buurman me dat geweer gratis en voor niets gaf! Dat kan ik me heel goed voorstellen! Lkf

Welke gebeurtenis uit WO1 spreekt jou het meeste aan en waarom?

Twee gebeurtenissen springen er voor mij uit: De slag aan de Somme, en de gevechten bij Diksmuide. Dat ik de gevechten bij Diksmuide interessant vind, daar moet ik niet echt een reden voor zoeken. En de slag aan de Somme, tja, die interesse is gekomen door verschillende documentaires te bekijken en boeken te lezen.

Heb je een aardig verhaal dat met WO1 te maken heeft en dat je zelf hebt meegemaakt

Niet echt, nee. Of toch geen verhaal dat het vernoemen waard is. Wink

Zijn er WO1-onderwerpen waar je meer dan gewoon in geïnteresseerd bent?

Het meest interessante onderwerp dat met WO1 te maken heeft, vind ik wapens in het algemeen. Daaronder vallen dan bommen, granaten, handgranaten, kanonnen, mortieren, (machine)geweren, patronen, tanks… Ik ben nog altijd op zoek naar een goed boek waarin dit onderwerp zeer detaillistisch uit de doeken wordt gedaan.

Bezoek je wel eens het voormalige front? En zo ja wat is je favoriete deel ervan?

Jazeker, ik woon vlak op een voormalige Duitse frontlinie Smile. En dit is ook mijn favoriete deel. Dan bedoel ik het front dat loopt van Nieuwpoort tot Ieper. Ik fiets dan ook meerdere keren per jaar de hele route omdat het er zeer rustig en mooi is, het is een leuke ontspanning en je komt altijd wel weer wat nieuws tegen. Ik fiets het liefst langs de Ieperlee als het wat kouder en mistiger is. Er is dan minder volk, en je kunt mooiere foto’s nemen.


Over FEW:

Hoe ben je op dit forum terecht gekomen?

Al surfend op het internet. Ik was via google op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp (ik weet niet precies meer wat) toen ik vond wat ik zocht op dit forum. Dan ben ik begonnen met veel te lezen en bij te leren. Na een tijdje heb ik besloten om me een account aan te maken (en nu geraak ik er niet meer vanaf :p).

Wat zijn je favoriete onderwerpen?

Alles uit “de verzamelhoek”, ik kijk graag naar andere verzamelingen en aankopen. Maar ook in “Techniek, wapens en uitrusting” en “mooiste foto’s” hang ik graag wat rond.

Wat vind je van de manier waarop het forum wordt geleid?

Daar heb ik niets op aan te merken. Iedereen wordt fair en gelijk behandeld en dat is het belangrijkste voor mij.

Bezoek je wel eens forum-meetings en zo ja, wat vind je ervan?

Ik heb nog nooit een forum-meeting meegemaakt, maar ik ben er wel al dichtbij geweest. Op het moment van de meeting in Diksmuide moest ik net weg, daarom heb ik een foto genomen van de FEW’ers op de IJzertoren en dan ben ik vertrokken.

Zijn er dingen/activiteiten die FEW volgens jou zou moeten doen maar nog niet doet? En wat doet FEW wel wat niet moet?

FEW is goed zoals het is. Smile

Mis je dingen of onderwerpen?

Het is misschien wel geen geliefd onderwerp voor verschillende users, maar het zou leuk zijn om een specifiek topic te openen voor het determineren van bodemvondsten. Dit is echter voor oogvondsten of vondsten van landbouwers. Het is zeker mijn bedoeling niet om metaaldetectors te promoten, die haat ik trouwens. (goed idee, daar gaan we over denken, LKf)

Welke inhoud kan je gestolen worden?

Onderscheidingen en Nederland tijdens WO1 (no offence)

Hoe zie je eigen rol bij het forum en zijn er nog dingen die je bijv. op het gebied van Wiki, voor het forum wilt betekenen?

Op het forum wil ik gewoon veel bijleren en waar ik kan mensen helpen met info. Op de Wiki zou ik graag wat meer artikels schrijven, maar daar kruipt tijd in. Waar er minder tijd voor nodig is, is het verbeteren van artikels, dat doe ik dan ook af en toe. (reken maar dat dit wordt gewaardeerd, Lkf)

Wat is het beste topic dat je zelf hebt geopend?

“Het beste topic” van mezelf bestaat niet echt, topics waar ik wel tevreden over ben zijn mijn topic over de fietstochten die ik heb gemaakt, mijn verzameltopic en het topic over Mein Kampf.

Wat is jouw favoriete topic in het algemeen?

Mijn favoriete topics zijn de opgravingfoto’s van The Diggers.

Met welke FEW-er zou je een dag op pad willen?

Ik heb tot nu toe nog maar een viertal FEW-ers ontmoet, en stuk voor stuk waren het plezante mensen. Maar een absolute voorkeur heb ik niet.

Hoe moet volgens jou het forum er over vijf jaar uit zien?

Ongeveer hetzelfde zoals nu.


Buiten FEW:

Wat is de laatste cd/DVD of boek die je hebt gekocht?

De laatste DVD was “the red Baron”.

Wat was je allerleukste vakantie?

Een reis met vrienden naar Finland in de laatste zomer. (volgende zomer naar Italië Very Happy)


The Beno in Finland tijdens een partijtje Fins honkbal

Doe je iets aan een beter milieu?

Ik doe ongeveer alles met de fiets of met de bus, maar dat is het ongeveer.

Wat is je grootste ondeugd?

Af en toe ’s avonds te laat thuiskomen Wink

Wat vind je de beste plek om te wonen?

Diksmuide. Het is misschien wel geen grootstad, maar het ligt wel dicht van andere grotere steden en er hangt nog altijd wat geschiedenis in de lucht. En als ik Diksmuide beu ben, dan ga ik wel in San Gimignano wonen.

Tenslotte: wat wil je de wereld nog vertellen? Dit is je kans

Om nog een quote aan te halen uit Monty Python: Always look on the bright side of life (life of Bryan)

Bedankt Beno voor dit interview. Het was een genoegen!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TandoriniGeregistreerd op: 11-6-2007
Berichten: 7078

BerichtGeplaatst: 14 Mei 2010 21:59    Onderwerp: Reageer met quote

Grazie per questa bella intervista. Smile

Quote:
(volgende zomer naar Italië)


De mafia is ingelicht van je komst. Evil Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Arcen

BerichtGeplaatst: 14 Mei 2010 21:59    Onderwerp: Reageer met quote

Gaaf interview.... leuk om zo kennis te maken!! Cool
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
MatthijsGeregistreerd op: 10-4-2008
Berichten: 1277
Woonplaats: Sommelsdijk

BerichtGeplaatst: 14 Mei 2010 22:29    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk om kennis te maken! Blijf vooral zo enthousiast! Laughing
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
mrs StanGeregistreerd op: 2-7-2007
Berichten: 4600
Woonplaats: Terneuzen

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 0:56    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk interview Beno en leuk om je zo wat beter te leren kennen!

Greetz, Margreet Cool
_________________
"Those boys were lions led by donkeys" quoted by our friend Mike about the victims of shot at dawn
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 8:39    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt Smile

Tandorini @ 14 Mei 2010 22:59 schreef:
De mafia is ingelicht van je komst. Evil Wink

Ik bèn de maffia Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TandoriniGeregistreerd op: 11-6-2007
Berichten: 7078

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 8:44    Onderwerp: Reageer met quote

the beno @ 15 Mei 2010 9:39 schreef:
Bedankt Smile

Tandorini @ 14 Mei 2010 22:59 schreef:
De mafia is ingelicht van je komst. Evil Wink

Ik bèn de maffia Cool


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 9:37    Onderwerp: Reageer met quote

Mooi! Het word eens tijd dat we elkaar eens ontmoeten. Evil
Trouwens ik ben morgen in uw hometown.
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 9:38    Onderwerp: Reageer met quote

Snaaip @ 15 Mei 2010 10:37 schreef:
Mooi! Het word eens tijd dat we elkaar eens ontmoeten. Evil
Trouwens ik ben morgen in uw hometown.

Misschien kom ik je wel ergens tegen (nu goed uitgeslapen Wink )
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45662

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 10:04    Onderwerp: Reageer met quote

Wat een leuk interview.

Student (5e jaars Latijn/Wetenschap
Op wat voor soort school zit je dan?
En wat ga je doen als je hiermee klaar bent?
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 10:06    Onderwerp: Reageer met quote

Yvonne @ 15 Mei 2010 11:04 schreef:
Wat een leuk interview.

Student (5e jaars Latijn/Wetenschap
Op wat voor soort school zit je dan?
En wat ga je doen als je hiermee klaar bent?

Ik zit op een katholiek college (maar gelovig ben ik niet Wink ) en na de schooltijd, daar twijfel ik nog over. Ofwel rechten ofwel geschiedenis verderstuderen, maar ik heb nog een jaar de tijd om daarover te beslissen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16289
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 10:32    Onderwerp: Reageer met quote

Geschiedenis natuurlijk... Daar hoef je toch niet over na te denken?!Rolling Eyes

Leuk interview, the_beno!
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 14:32    Onderwerp: Reageer met quote

Percy Toplis @ 15 Mei 2010 11:32 schreef:
Geschiedenis natuurlijk... Daar hoef je toch niet over na te denken?!Rolling Eyes

Leuk interview, the_beno!

Mijn probleem is dat ik het niet echt zie zitten om leerkracht te worden, en ik heb ook niet echt een idee welke andere beroepen je met een geschiedenisdiploma kunt doen Confused
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 15:03    Onderwerp: Reageer met quote

the beno @ 15 Mei 2010 10:38 schreef:
Snaaip @ 15 Mei 2010 10:37 schreef:
Mooi! Het word eens tijd dat we elkaar eens ontmoeten. Evil
Trouwens ik ben morgen in uw hometown.

Misschien kom ik je wel ergens tegen (nu goed uitgeslapen Wink )

Ik ben er niet voor de oorlog, maar voor bussines. Zoek een beurs in uw hometown en daar zult gy my treffen. Wink
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
PaddyGeregistreerd op: 9-11-2007
Berichten: 9280
Woonplaats: Idiot Trench, Dendermonde

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 15:08    Onderwerp: Reageer met quote

Mooi interview, blij je wat beter te leren kennen Laughing Thx.
_________________
Greetings from a Little Gallant Belgian:-)
Patrick De Wolf
http://ablhistoryforum.be/

There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
"We're doomed, I tell ye!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
guerramundial1Geregistreerd op: 8-4-2009
Berichten: 723
Woonplaats: Valladolid (Spanje)

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 15:12    Onderwerp: Reageer met quote

Een mooie manier om je beter te leren kennen! Smile

MVG

Wim
_________________
Ter herinnering van mijn grootvader Marcel Darcis (º 1896, + 1979), 1ste Sergeant Oorlogsvrijwilliger, 2º Regiment Karabiniers, II Bataljon, 8ste Companie. 1915-1918
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 15:32    Onderwerp: Reageer met quote

Snaaip @ 15 Mei 2010 16:03 schreef:
the beno @ 15 Mei 2010 10:38 schreef:
Snaaip @ 15 Mei 2010 10:37 schreef:
Mooi! Het word eens tijd dat we elkaar eens ontmoeten. Evil
Trouwens ik ben morgen in uw hometown.

Misschien kom ik je wel ergens tegen (nu goed uitgeslapen Wink )

Ik ben er niet voor de oorlog, maar voor bussines. Zoek een beurs in uw hometown en daar zult gy my treffen. Wink

Ik zal me er verdekt opstellen Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
KarijnGeregistreerd op: 30-10-2009
Berichten: 891

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 18:51    Onderwerp: Reageer met quote

heel leuk!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Pegoud
Moderator


Geregistreerd op: 28-3-2005
Berichten: 7740
Woonplaats: Land van Maas en Waal

BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 22:49    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk om je wat beter te leren kennen, Beno. Mooie plek om te wonen, Diksmuide, zowel qua omgeving als historie. Je had het over een boek specifiek over WOI-wapens, misschien is dit iets: http://www.flipkart.com/book/weapons-world-war-john-hamilton/1577659171.

Gr P
_________________
Wie achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 8:49    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt Pegoud, ik zal het eens bekijken Laughing
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 14:55    Onderwerp: Reageer met quote

Snaaip @ 15 Mei 2010 16:03 schreef:
the beno @ 15 Mei 2010 10:38 schreef:
Snaaip @ 15 Mei 2010 10:37 schreef:
Mooi! Het word eens tijd dat we elkaar eens ontmoeten. Evil
Trouwens ik ben morgen in uw hometown.

Misschien kom ik je wel ergens tegen (nu goed uitgeslapen Wink )

Ik ben er niet voor de oorlog, maar voor bussines. Zoek een beurs in uw hometown en daar zult gy my treffen. Wink

Ik heb u getroffen Embarassed
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16289
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 15:52    Onderwerp: Reageer met quote

Waarmee?
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 16:33    Onderwerp: Reageer met quote

Percy Toplis @ 16 Mei 2010 16:52 schreef:
Waarmee?

Met mijn panzershrek (gewoon ontmoet dus) Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 18:39    Onderwerp: Reageer met quote

the beno @ 16 Mei 2010 15:55 schreef:
Snaaip @ 15 Mei 2010 16:03 schreef:
the beno @ 15 Mei 2010 10:38 schreef:
Snaaip @ 15 Mei 2010 10:37 schreef:
Mooi! Het word eens tijd dat we elkaar eens ontmoeten. Evil
Trouwens ik ben morgen in uw hometown.

Misschien kom ik je wel ergens tegen (nu goed uitgeslapen Wink )

Ik ben er niet voor de oorlog, maar voor bussines. Zoek een beurs in uw hometown en daar zult gy my treffen. Wink

Ik heb u getroffen Embarassed


Omdat ik je eerst trof. Ik wil gerust nog eens resultaat brengen. We hebben voor de actie voor de KAJ Haïti de tweede plaats bereikt. €250 richting Haïti zodat zij daar ook een deftige sociale jeugdbeweging hebben.
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
geluveldGeregistreerd op: 14-11-2005
Berichten: 781
Woonplaats: Zonnebeke

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 18:43    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Het is misschien wel geen geliefd onderwerp voor verschillende users, maar het zou leuk zijn om een specifiek topic te openen voor het determineren van bodemvondsten. Dit is echter voor oogvondsten of vondsten van landbouwers. Het is zeker mijn bedoeling niet om metaaldetectors te promoten, die haat ik trouwens


Enige degelijke reden voor deze uitspraak?

Want anders vind ik hetgeen je hier uitslaat maar opportunistisch.

Doe misschien eens de moeite om je te informeren over het gebruik van metaaldetectoren en de mensen die het doen. Dan zul je misschien wat beleefder uit de hoek komen.

En waarom een determinatie-onderdeel doen. Als je dan toch zo tegen metaaldetectoren bent, zou je normaal gezien van de strekking moeten zijn dat alle bodemvondsten ter plaatse blijven liggen voor volgende generaties???
Want aangezien je tegen detectoren bent, hoef je dan ook geen bodemvondsten?

Ik zie van nu al hoe er hier gaat rond de pot gekruld worden om dit op te lossen, maar ik krijg er meer en meer het schijt van dat mensen op iets afgeven, zonder er ook maar de eerste letter van te kennen...

Zoals al eens eerder door mij in een ander topic gezegd: in plaats van onzin uit te kramen: informeer je eerst eens vooraf.

Ramses
Moderator onderdeel Militaria
DVVL
http://www.detectorvrienden-vlaanderen.be/
_________________
Men oogst wat men zaait...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 19:01    Onderwerp: Reageer met quote

Mijn excuses, Ramses, dat ik er zo vaag over gebleven ben. Wat ik bedoelde is dat ik het niet zo heb voor mensen die met de metaaldetector in de hand al de WO1 overblijfselen beginnen weg te slepen. Mijn visie erop is dat hetgeen de boer naar bovenhaalt oké is om op te rapen, omdat dat meestal enkel en alleen gaat over wat afgeschoten hulsjes, kogelpuntjes... Ik ga ook niet iedereen beginnen veroordelen met een metaaldetector. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld een dogtag of lepel met markeringen enz. plichtsgetrouw melden, of familie proberen op te sporen. Ik heb enkel problemen met de mensen die dit niet doen (zelfs al vinden ze die zonder MD).
Ik hoop dat ik het een beetje uitgeklaard heb
mvg
Benoit
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
vetjeGeregistreerd op: 30-5-2006
Berichten: 2310

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 19:29    Onderwerp: Reageer met quote

Heb toch evenveel bedenkingen als Geluveld hoor ...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Pegoud
Moderator


Geregistreerd op: 28-3-2005
Berichten: 7740
Woonplaats: Land van Maas en Waal

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 19:53    Onderwerp: Reageer met quote

Ieder zijn mening heren, en een beetje discussie is niks mis mee. Houdt het wel een beetje beschaafd tegen elkaar graag.

Gr P
_________________
Wie achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
shabu
Cheffin


Geregistreerd op: 7-2-2006
Berichten: 3104
Woonplaats: Hoek van Holland

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 20:05    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk interview Beno, altijd leuk om iemand een beetje te leren kennen!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16289
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 10:39    Onderwerp: Reageer met quote

Is er al een topic over (gebruik van) metaaldetectoren?

Zo ja, waar staat het dan?

Zo neen, misschien kunnen Geluveld en Vetje ons dan 'onderwijzen'?
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45662

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 11:00    Onderwerp: Reageer met quote

Percy Toplis @ 17 Mei 2010 11:39 schreef:
Is er al een topic over (gebruik van) metaaldetectoren?

Zo ja, waar staat het dan?

Zo neen, misschien kunnen Geluveld en Vetje ons dan 'onderwijzen'?

Dat is er wel, maar vrij oud,
misschien eens een goed topic daarover openen.
Het forum van Geluveld ziet er goed uit,
ik ben al wat namen tegengekomen van serieuze lui.
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
geluveldGeregistreerd op: 14-11-2005
Berichten: 781
Woonplaats: Zonnebeke

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 11:04    Onderwerp: Reageer met quote

neen,
nog geen topic van bij mijn weten...

Als er al eens eentje is, dan wordt het meestal gekaapt door mensen die er niet van moeten weten, en ik heb er meestal de goesting niet meer voor om steeds weer hetzelfde te moeten uitleggen.
Er is veel foutieve informatie over metaaldetectie, en meestal wordt enkel die verspreid.
En daarbij komen dan nog eens de malafide figuren die ervoor zorgen dat de detectorgebruikers in een verkeerd daglicht komen te staan.

Wel is er in Vlaanderen en Nederland (let wel: NIET in Wallonnië, daar het daar volledig verboden is) een degelijk forum waarin de DO's en DON'Ts van metaaldetectie worden belicht.

Links is zoals hierboven al ergens aangehaald:

http://www.detectorvrienden-vlaanderen.be/

Daar kan je zien/lezen over metaaldetectie, over hoe het een wijd-verspreide hobby is die NIET alleen over de oorlogen gaat, en hoezeer er de dag van vandaag wordt samengewerkt tussen archeologen/de besturen van stad en staat en de metaaldetector gebruikers.

mvg

Ramses
_________________
Men oogst wat men zaait...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45662

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 11:25    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Welke inhoud kan je gestolen worden?

Onderscheidingen en Nederland tijdens WO1 (no offence)


En toch staan juist in Nederland tijdens WO1 enorm veel informatie juist over de Belgen.
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewforum.php?f=47
Kijk er maar eens rond, je zult zien dat er enorm veel staat dat je niet wist.
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 11:35    Onderwerp: Reageer met quote

nogmaals mijn excuses geluveld.
En Yvonne, ik zal zeker nog wat rondkijken in dat topic Laughing
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16289
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 12:12    Onderwerp: Reageer met quote

geluveld @ 17 Mei 2010 12:04 schreef:
http://www.detectorvrienden-vlaanderen.be/

Wauw, wat een uitgebreid forum, Geluveld! Schitterende vondsten ook.

En redelijk strenge regelgeving: http://www.detectorvrienden-vlaanderen.be/nforum/viewtopic.php?f=62&t=6616 , hoewel er veel ruimte blijft voor individuele interpretatie als het aankomt op aangeven van een vondst. Ik neem echter aan dat de serieuze detectoramateur zich aan de regels houdt, en dat er van jullie kant ook streng de hand aan gehouden wordt.

Nog wel een vraagje. Als je met je detector nou iets vindt, begin je dan als een bezetene te graven, of gaat het heel voorzichtig, voor het geval je op een explosief stuit? Of doe je dat sowieso? Misschien een domme vraag, maar ik stel hem lekkere toch... puh
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
geluveldGeregistreerd op: 14-11-2005
Berichten: 781
Woonplaats: Zonnebeke

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 13:36    Onderwerp: Reageer met quote

Er blijft natuurlijk ruimte voor interpretatie...
Maar daar er wordt op gehamerd dat het belangrijk is dat vondsten uit bepaalde streken, en uit bepaalde tijdperken, MOETEN gemeld worden bij Erfgoed.
En dan bouw je als individu, en samen als groep detectoristen een goede naam op.

Vandaar dat we nu ook aangesproken zijn om te helpen om bij een bepaalde Slag (kan nu niet direkt op dewelke komen), enkele honderden jaren geleden, te gaan zoeken en vondstmeldingen te doen.
Om zo de archeologen een beeld te helpen vormen van wat er juist waar gebeurd is.
Bv. als er een grote concentratie afgevuurde musketbollen wordt aangetroffen, kan er dan via de dracht van de toenmalige wapens worden afgeleid waar juist de vuurlinies waren....

Er wordt redelijk streng gemodereerd op het hoe en waar er gezocht wordt.
Als er bv. iemand afkomt dat hij plannen heeft om bv. in de Ardennen te gaan graven, wordt hem dat ten stelligste afgeraden wegens het volledige verbod in Wallonnie.
Doet de persoon dat toch, en toont hij zijn vondsten, wordt hij daarop aangesproken.
Zo houden we het legaal, en krijgen we geen problemen.


Om op je vraag over het graven zelf te komen:
in het begin dat iemand detecteert, haalt het enthousiasme de bovenhand, en wil je zien wat je gedetecteerd hebt.
Maar al héél vlug leer je dat vlug graven meestal gepaard gaat met beschadiging van het gevondene.
Daarom gaat iedereen redelijk rustig aan het graven, en velen maken zelfs hun vondst vrij met een truweeltje, mesje, ... om zo min mogelijk schade aan het item te berokkenen.

Is het rommel (stukje koper/lood/...) dan is het geen verloren moeite geweest. Want als het dan toch een interessanter item is, bv. muntgewicht, munt, kenteken, ... heb je er meer aan dat het op een deftige manier is gebeurd, dan wanneer je bv. een hoekje van een gewichtje afsteekt omdat je te gehaast bent.

Voor het geval je op een explosief stuit, en daar zijn we op ons forum streng op, zijn er de correcte richtlijnen die te volgen zijn. Volg je die niet en blijf je als een dolleman munitie opgraven, poseren ermee, meedoen naar huis, dan krijg je 1 officiële waarschuwing. Nogmaals en het is direkt definitieve verwijdering.

Beginnende zoekers wordt op het hart gedrukt voorzichtig te graven, zeker waar er kans is zo'n spul te vinden. En bij twijfel wat het is, markeren en fotograferen van het item in situ. Dan kan via een eenvoudige vraag met plaatsing van foto op het forum er héél vlug gezegd worden of het onschadelijk/scherp is, en wat te doen ermee.

Zo worden ongelukken vermeden...


Yvonne,
bedankt om eens een kijkje te nemen.
er zitten idd nogal wat serieuse namen bij. Archeologen passeren ook al eens de revue.
Doordat we de regelgeving zo strikt navolgen, krijgen we van die kant uit ook stilletjes aan appreciatie. En geloof me, sommige van die mensen zijn echt moeilijk te overtuigen van het goeie dat we soms doen.
Maar doordat we ons best doen, beginnen ze ons ook als een hulpmiddel voor hun job te zien, en mogen we onze hobby blijven doen.


mvg

Ramses
_________________
Men oogst wat men zaait...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16289
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 14:23    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt voor de informatie, Geluveld!

http://www.detectorvrienden-vlaanderen.be/ staat ondertussen bij mijn favorieten. Ik heb er vanmiddag al een poosje rondgedwaald, maar dat was zeker niet mijn laatste bezoek!

Overigens ben ik van mening dat je zeker een topic zou moeten openen op dít forum met detectorinformatie én -vondsten. Of linkjes naar dat forum met daarin WO I-gerelateerde vondsten. En wat een ander van je hobby denkt... pfff... 't is jóuw hobby.
(En, even voor de goede orde, dit is geen hint; dit is anderhalve hint! Evil Wink )
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45662

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2010 18:53    Onderwerp: Reageer met quote

Ik ga dit even splitsen.
Een goed topic over metaaldetectie is wel eens goed,
de negatieve woorden hebben we genoeg gehoord, nu eens de positieve belichten.
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 19 Mei 2010 18:50    Onderwerp: Reageer met quote

Yvonne @ 17 Mei 2010 19:53 schreef:
Ik ga dit even splitsen.
Een goed topic over metaaldetectie is wel eens goed,
de negatieve woorden hebben we genoeg gehoord, nu eens de positieve belichten.

Dan toch een positief berichtje Laughing :
Ik heb (zoals Geluveld het vroeg) me wat verdiept in de metaaldetectoren, heb wat gelezen en heb me op een forum ingeschreven (bij wijze van verzoening Wink )
mvg
Benoit
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45662

BerichtGeplaatst: 19 Mei 2010 19:40    Onderwerp: Reageer met quote

Hier verder over metaaldetectie.
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=22259
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1


Laatst aangepast door Yvonne op 19 Mei 2010 19:41, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Binkske007
Moderator


Geregistreerd op: 8-4-2008
Berichten: 3992
Woonplaats: Turnhout (België)

BerichtGeplaatst: 19 Mei 2010 19:40    Onderwerp: Reageer met quote

Ziet er prachtig uit, ik heb hem alvast bij mijn favorieten gezet en zal geregeld een keertje grasduinen op de site.
_________________
"They shall grow not old, as we that are left grow old" poppy
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 06 Jul 2010 15:00    Onderwerp: Reageer met quote

Tandorini @ 14 Mei 2010 22:59 schreef:
De mafia is ingelicht van je komst. Evil Wink

Zeg maar dat ik morgen afkom Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
donjonekeGeregistreerd op: 5-5-2010
Berichten: 312
Woonplaats: Aalter

BerichtGeplaatst: 06 Jul 2010 15:28    Onderwerp: Reageer met quote

Oo mooi interview
is finland mooi? (ik vertrek deze zomer naar finland)
_________________
bompa's levenswijsheid : een vrouw zonder D-cup is als een granaat zonder slagpin
ge zijt beter dat ge ze wegsmijt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail MSN Messenger
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 06 Jul 2010 16:37    Onderwerp: Reageer met quote

Ja, een prachtig land, maar je moet er niet naartoe gaan voor het eten Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
donjonekeGeregistreerd op: 5-5-2010
Berichten: 312
Woonplaats: Aalter

BerichtGeplaatst: 06 Jul 2010 19:03    Onderwerp: Reageer met quote

kzal mijn boterhammekes smeren Cool
Wat moet ok zeker gezien hebben?
_________________
bompa's levenswijsheid : een vrouw zonder D-cup is als een granaat zonder slagpin
ge zijt beter dat ge ze wegsmijt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail MSN Messenger
the benoGeregistreerd op: 29-3-2009
Berichten: 2341
Woonplaats: Diksmuide

BerichtGeplaatst: 06 Jul 2010 20:04    Onderwerp: Reageer met quote

Veel heb ik er niet bezocht, maar vooral veel gedaan bij het gastgezin (en 's nachts kot gehouden Embarassed )
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> FEW user interview Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group